Last news in Fakti

23 Януари, 2013 12:24 1 376 0

Alley Sin ще подгрява Slash в София

  • alley sin-
  • slash-
  • концерт

Вече е известна българската група, която ще подгрее публиката преди шоуто на легендарния Слаш в София на 4 февруари! Това са момчетата от Alley Sin, които за последните няколко години се превърнаха в истинска емблема на родната клубна рок сцена.

Музикантите ще се качат на сцената в зала Фестивална в 20:00ч. и в продължение на 40 минути ще вдигнат градуса на настроението със здрав рок, за да подготвят публиката за изпълнението на великите Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators.

Бандата Alley Sin е създадена през 2008г. и черпи своето вдъхновение от класически блус, рок и пънк групи като New York Dolls, The Ramones, Guns n Roses, Faster Pussycat, Hanoi Rocks, Kiss, АC\DC, Motorhead и др. За по-малко от година след създаването си музикантите успяват да създадат собствена ниша в българския музикален живот и разчитайки изцяло на авторска музика, да се превърнат в неизменна част от програмата на клубовете в цялата страна.

През 2010г. Alley Sin предприемат сериозно предизвикателство и тръгват на най-дългото клубно турне, правено някога у нас - за 30 дни те успяват да направят участия в 25 града в цяла България!

През май 2011г. излиза сингълът “Shut Up Bitch” и видеото към него. Двата първи минидиска са напълно разпродадени, а интересът на феновете е огромен! Затова групата издава нов сборен диск, озаглавен "Down on the Dirt", който съдържа всичко записано от тях до този момент. Междувременно Alley Sin са канени за участия в цялата страна, а сценичните им изяви вече се разпростират и в чужбина.

През лятото на 2012г. групата започва записите на албума "Drunk, Trashed and Rollin'" и успява да подпише договор с американския лейбъл „Demon Doll Records” за дистрибуцията на старите им записи на територията на Америка. Само преди месец Аlley Sin издадоха своя нов сингъл "Wildheart", а дългоочакваният албум "Drunk, Trashed and Rollin" се очква да се появи на пазара на 21 февруари.

Днес Alley Sin са се превърнали в истински модел за млада модерно мислеща група, която доказа, че е напълно възможно българска ъндърграунд банда да се промотира, самоиздава и самоиздържа само от продажба на дискове и рекламни сувенири по време на своите концерти. Хитове на групата редовно се излъчват в ефира на редица европейски и американски рок радиостанции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА