Необходими продукти:
1 кг филе от бяла риба
1 чаена чаша брашно
около 300 мл бира
2 супени лъжици кокосово брашно
сол
брашно за овалване
олио за пържене
За соса:
1/3 чаена чаша сметана
1/3 чаена чаша майонеза
1/4 чаена чаша ситно нарязани маслини
2 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Към пресятото брашно постепенно се прибавя бирата и се разбива, докато се получи гладко тесто. Накрая се прибавят кокосовото брашно и щипка сол.
Рибата се нарязва на хапки, които се овалват в брашно.
След това се потапят в биреното тесто и се пържат в сгорещено олио, докато получат хрупкава коричка. Изваждат се, отцеждат се от излишната мазнина и се поднасят със соса, приготвен от сметаната и майонезата, разбити със ситно нарязаните маслини и доматения сос.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 редовен трол
Коментиран от #2
16:10 27.05.2021
2 Рибарски
До коментар #1 от "редовен трол":
Става и с ракия. Ама аз повече обичам рибата да е пържена и в компанията на студена бира.Коментиран от #3
16:21 27.05.2021
3 Разбирач
До коментар #2 от "Рибарски":
Разбира ти на тебе тиквата от пържена риба...най-хубавата риба е приготвената на ''въглен''..може и на керемида. Стига с това пържене бе, че и с олио. А най-добре е да се полива с изстудено бяло Пелопонеско винце...22:22 27.05.2021
4 Ей туй
00:50 29.05.2021