4 Юни, 2021 16:05 3 955 7

Рецепта за вечеря: Салата "Цезар" с аншоа, чесън и пармезан

  • салата-
  • цезар-
  • аншоа-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

Една любима на мнозина салата

Рецепта за вечеря: Салата "Цезар" с аншоа, чесън и пармезан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

6 скилидки чесън, обелени
10 супени лъжици майонеза
5 бр. филенца от аншоа
6 супени лъжици пармезан, настърган
1 чаена лъжица сос Уорчестър
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок, пресен
Сол и черен пипер на вкус
4 супени лъжици зехтин
250 г крутони
1 бр. салата айсберг

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно или пресовайте 3 от скилидките чесън. Смесете го с майонезата, аншоата (нарязана), 2 супени лъжици пармезан, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Добавете солта и пипера. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 30 минути преди употреба.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете останалия чесън (ненарязан), като разбърквате за няколко минути. След това го извадете. Важно е само да овкуси мазнината. Добавете крутоните и запържете и тях в мазнината до златисто. Извадете ги и ги отцедете върху хартия. Овкусете с подправки, ако желаете.

Подредете накъсаната салата айсберг в купа. Залейте с подготвения дресинг. Добавете крутоните. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Гуси

    3 0 Отговор
    Браво бабиното! Мноу убаа рицепта си постнало, момичето ми! Че и типично българска. Ено времи, когит дядо ти Курти ходеше на нивата, аз
    ходех на барата да ловя аншоа, дордет ми стане пармезана. На връщане минавах през Северния Ледовит за един-два айсберга и после у дома правех салата. На обед я носех нан ивата на дяу ти Курти и му сипвах едно голямо Джони, да се подкрепи.
    Браво. Добре че ми напомни тази хубава рецепта!
    подпис:
    Баба ти Гуси
  • 2 Ей туй

    0 0 Отговор
    може би ще го ям
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Преси няколко вечери , на някой му се хапваше такава салата , но беше дежурен до 21.00 ч. Дали е съвпадение ...или така ми се струва ? ))))
  • 6 Яжте тогава на сариту

    1 0 Отговор
    И помия с три листа....!
  • 7 Асан

    1 0 Отговор
    На село нема ни цезар, ни аншоа ни пармезан - само чесън и свинска мас 😁🎃🇻🇳🚾