Необходими продукти:
6 скилидки чесън, обелени
10 супени лъжици майонеза
5 бр. филенца от аншоа
6 супени лъжици пармезан, настърган
1 чаена лъжица сос Уорчестър
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок, пресен
Сол и черен пипер на вкус
4 супени лъжици зехтин
250 г крутони
1 бр. салата айсберг
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно или пресовайте 3 от скилидките чесън. Смесете го с майонезата, аншоата (нарязана), 2 супени лъжици пармезан, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Добавете солта и пипера. Разбъркайте много добре. Охладете в хладилник за 30 минути преди употреба.
Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете останалия чесън (ненарязан), като разбърквате за няколко минути. След това го извадете. Важно е само да овкуси мазнината. Добавете крутоните и запържете и тях в мазнината до златисто. Извадете ги и ги отцедете върху хартия. Овкусете с подправки, ако желаете.
Подредете накъсаната салата айсберг в купа. Залейте с подготвения дресинг. Добавете крутоните. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Баба Гуси
ходех на барата да ловя аншоа, дордет ми стане пармезана. На връщане минавах през Северния Ледовит за един-два айсберга и после у дома правех салата. На обед я носех нан ивата на дяу ти Курти и му сипвах едно голямо Джони, да се подкрепи.
Браво. Добре че ми напомни тази хубава рецепта!
подпис:
Баба ти Гуси
16:21 04.06.2021
2 Ей туй
16:29 04.06.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 гост
18:04 04.06.2021
6 Яжте тогава на сариту
21:03 04.06.2021
7 Асан
02:00 06.06.2021