Last news in Fakti

8 Февруари, 2013 11:01 2 623 3

Южняшката диета на САЩ е опасна за здравето

  • инсулт-
  • сащ-
  • южняшка диета

 

Традиционната за САЩ южняшка диета е опасна за здравето, защото води до по-висок риск от инсулт, предупреждава АП.

Агенцията се позовава на резултатите от последните изследвания на Университета в Алабама.

Изследователите са намерили недвусмислени доказателства за връзката на инсулта и традиционните навици за хранене на южняците с храни, включващи тежки запръжки на пилешко, риба, бекон, шунка и обилно полети с традиционен бърбън или сладки чайове.

„Мазните храни са свързани с висок холестерол, сладките напитки водят до диабет, а соленото качва кръвното“, предупреди ръководителят на изследването Сюзан Джъд. Според нея тези фактори са рискови за здравето, защото могат да доведат до инфаркт.

Сюзан Джъд е изследвала над 20 000 бели и афро-американци на възраст над 45 г. Те са трябвало да отговарят на въпроси за хранителните си навици и здравословното си състояние между 2003 и 2007 г. Резултатите показали, че хората, които се хранят шест пъти в седмицата с южняшка кухня са изложени с 41% по-голям риск от инсулт. При афро-американците тази опасност е 63% по-голяма в сравнение с белите американци.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ggg

    1 0 Отговор
    Tuka пак откриват топлата вода.
  • 2 Пловдив

    0 0 Отговор
    А защо го наричат "диета",след като е всичко друго,само не това?
  • 3 Пича

    0 0 Отговор
    Дрън дрън! Моя дядо цял живот си ядеше редовно сланина .Всяка вечер си врътваше по 200грама домашна ракия и половин каничка червено домашно вино и почина на 94г.Проблема не е в здравословното хранене а в калпавите хранителни продукти които ни пробутват.Всичко на този свят опира и до гена.Ако имаш здрав ген ще живееш дълго ако ли не и 100 диети да пазиш пак си отиваш млад.