Last news in Fakti

21 Юни, 2021 08:47 9 572 25

Би Ти Ви пуска шоу за отчаяни моми

  • би ти ви-
  • btv-
  • шоу-
  • риалити-
  • ергенът-
  • моми

„Ергенът” е формат, създаден в САЩ преди 19 години

Би Ти Ви пуска шоу за отчаяни моми - 1
Снимкa: Shutterstock

Това е „Ергенът” – риалити, в което 20 жени се борят един мъж, който в края на сезона може да им предложи брак. Телевизията тепърва ще прави кастинг за участници в предаването, което все още няма фиксиран сезон за излъчване. Но от сега се очаква да има сериозни проблеми с организациите, които се борят за равенство между половете.

„Ергенът” е формат, създаден в САЩ преди 19 години, и досега зад Океана са излъчени цели 25 сезона от него. Заради проблемите с равенството между половете обаче най-вероятно в България форматът няма да бъде приет еднозначно, въпреки че телевизията го хвали като „най-вълнуващото романтично риалити”.

В оригиналната версия един-единствен мъж се затваря в имение с цяла сюрия жени, които се чудят как да привлекат вниманието му и да го накарат да ги хареса. Във всеки епизод той елиминира някоя от тях, докато накрая остане само една, на която може, ако поиска, да предложи брак. Самата идея е откровено сексистка, защото поставя жената в подчинена позиция спрямо мъжа. Това едва ли ще се хареса на феминистките, които неведнъж са сезирали Комисията за защита от дискриминация за далеч по-безобидни случаи като например реклами на прах за пране, в които пере само жената. В Би Ти Ви обаче явно не са се сетили, че организациите за правата на жените може да ги захапят като кучета. Там се канят да похарчат купища пари за „Ергенът”, очаквайки инвестицията да се изплати многократно чрез реклами, когато шоуто тръгне.

Тепърва предстоят кастинги и избор на локациите, на които ще се снима. В САЩ две трети от епизодите се правят в тузарско имение, а за последната част се пътува за различни романтични дестинации като Нова Зеландия, Виетнам, Тайланд, Рим, Париж и др. Задължително условие е мястото, където се развива действието, да изглежда скъпо и луксозно. У нас, ако се следва същата схема, най-вероятно за първата част на шоуто ще бъде избран някой от родните курортни комплекси, за който се очаква да сключи бартер с телевизията – предоставяне на терен срещу реклама.

Освен за избора на ергена и на момите, които ще се борят за него, телевизията ще трябва да помисли и за водещ. В САЩ всички сезони до момента са водени от един и същи човек – Крис Харисън. От Би Ти Ви най-вероятно ще изберат някое от любимите си лица, с които работят от години. Едно от тях е младият Иво Аръков, който сам по себе си би представлявал идеалният ерген за „Ергенът”. Само че е известно, че към момента той има сериозна приятелка, а тя едва ли ще е доволна да го види в компанията на 20 жени, които му се натискат. Аръков бе спряган за водещ на „Сървайвър” на мястото на Владо Карамазов, но се размина с тази позиция. „Ергенът” обаче ще му пасне като ръкавица.

Другите любимци на Би Ти Ви, които биха могли да се впишат във формата, са Бойко Кръстанов, Орлин Павлов или „половинката” на Сашо Кадиев в „България търси талант” – Даниел Петканов. И за тази позиция обаче, както за всичко останало в риалитито, тепърва ще се прави кастинг. Специално за отчаяните моми, които смятат да си търсят мъж в „Ергенът”, „Уикенд” направи проверка колко от връзките, създадени в шоуто в САЩ, са били успешни. За 25 сезона има два брака между „ергена” и жената, която побеждава в риалитито, един брак с жена, която той е отстранил преди финала, и една все още неразпаднала се връзка, която обаче е съвсем прясна – от тазгодишния сезон. Всички останали 21 случая са завършили с раздяла на двойките, а в единия случая „ергенът” се е оказал гей


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Свободен стил

    25 3 Отговор
    Ама няма ли наистина да се борят? Примерно, турнир по борба в кал или в олио.
  • 3 русенец

    45 2 Отговор
    Поредното шоу, което няма да гледам. Но вие продължавайте, дерзайте!:)
  • 4 Мика

    22 5 Отговор
    На мъжете ангелът им е толкова слаб, не е нужно да се редите на опашка за тях.
  • 5 Честито

    30 0 Отговор
    За "отчаяни моми" или за златотърсачки? Щото мераклията за женски ласки щял да има лев. Коя риба се закача на кука без стръв...но още по-интересното е, че "цяла сюрия жени"- ех, Венелина, сравни ги със стадо овце тези моми бе.
  • 6 еврогейски

    20 1 Отговор
    .....При тая джендъризация , .........да ги съжалиш днешните моми !!!!
  • 7 Жаба

    16 5 Отговор
    Видяла жабата, че подковават вола, и тя подложила крак! Горе-долу така може да се обобщи тази новина. И как смятате БТВ да правите подобно шоу, като за разлика от многомилионна държава, каквато е САЩ, тук всеки се познава с всеки, и кои ще са тези моми, които дори и срещу солидно заплащане ще се самоквалифицират като "отчаяни". Тук за всяка жена имиджа е ако не на първо място преди парите, то на второ. Едва ли ще си позволят подобни излагации. Феминистките евроорганизации в случая са най-малкия проблем.

    Коментиран от #16

  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    18 2 Отговор
    Коя точно е " Би Ти Ви" ? Щото на моя приемник няма такава ! А имам 200 програми ‼
  • 9 мислещ

    17 2 Отговор
    Изглежда доста "неестествено" на фона на това, че именно жените са "недостъпните" и в реалния живот борбата е точно в обратното съотношение - може да отворим който и да било сайт с обяви и ще видим именно такова съотношение. Ако махнем компаньонките, то на 1 жена, търсеща нещо различно от платен секс, се падат 10-ина мъже, търсещи нещо различно. Ако не и повече.
  • 10 В живота

    12 2 Отговор
    Това риалити си съществува от веки веков
  • 11 Закон на Мур за компютрите и хората

    11 1 Отговор
    Ергена да ги оплоди всичките
    на печелившите Че с Тито
  • 12 завод

    7 0 Отговор
    И тия моми на снимката ако са отчаяни, за северозапада и югоизтока на България не знам какво да кажа.
  • 13 въпросче

    11 0 Отговор
    В това предаване ли ще търсят гаджета на чичко-паричковците? Защото те сами не могат да си намерят,или в барчетата няма достатъчно навити джуджинки?
  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    10 3 Отговор
    А може би първият сезон у нас е бил сниман в една стая, с една спалня и едно шкафче! Водещият е ... , #ТОЙ е, ... , неговото име е ....
  • 15 Тошо

    6 3 Отговор
    Да вземат Боко за шоуто ! И без това след изборите няма да има никакво занимание , паралия е , мераклия и красавец ! Е , сюрията жени в шоуто ще са попрегорели стари чанти ( тия го обожават) , ама това е положението !
  • 16 Госта

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жаба":

    Xaxaxaxa,разсмя ме,имиджът бил на първо място,смехххх,за пари вдигат краката масово!
  • 17 Гост

    14 0 Отговор
    Поредната боза, а после - този или онзи виновен за елементаризацията /ако използвам точната дума ще ме изтрият/ на народонаселението. То са предавания, то са чудо на чудесата. Който иска, да ги гледа, но за жалост, хич не са малко тези хора.
  • 18 Holy Sh1t

    15 0 Отговор
    Шоу за златотърсачки ... брааааво ! Поредната бездарна тъпня която няма да гледам.
  • 19 Медуза

    5 4 Отговор
    Преди да избере някоя от момите, нека мъжът поиска да види как изглеждат евентуалните му тъщи. За да е подготвен как ще изглежда избраницата му след 20-25г. За да отдели кифлите, бюреците и стройните тополки. И леко да подпитва как са с прането, готвенето, чистенето, колко хлапета ще иска. Тарикат трябва да е, а не някой лапни-шаран.

    Коментиран от #25

  • 20 hmhmhm

    7 0 Отговор
    жените , които са там наистина са сюрия ... знаете ли значението на тази дума ? за шоуто - параван за кувренлък ...
  • 21 Та, баби к.... дават ли мегдан на момите

    4 0 Отговор
    Та момите да не са отчаяни, коя става,, обратна,, пък на всичкото отгоре им правят зло, подиграват се с тях...... нямам думи,всичко е толкова гнусно....!
  • 22 Хаха

    5 0 Отговор
    Пак притоплени манжди.Ми дайте нещо ново.Наще телевизий сте пълна скръб, стари филми, никакви развекателни предавания отврат.По новите две деца се
    збили и това е новина смех.Та ние навремето всеки ден се биехме то това е дедството премеждия.
  • 23 шо така

    3 0 Отговор
    ''Адреналинка търси фермер'' западна ли, че сега ергени?
  • 24 www

    1 0 Отговор
    Да се боря за вниманието на мъж? Ха ха ха! Ще има да чакате!
  • 25 да, да

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Медуза":

    Мозък от мекотело и вълна от костенурка ...