Last news in Fakti

23 Юни, 2021 10:05 7 114 3

Рецепта на деня: Домашни сухи пасти с шоколадова глазура

  • сухи пасти-
  • шоколад-
  • глазура-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Много по-вкусни от купешките

Рецепта на деня: Домашни сухи пасти с шоколадова глазура - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

ЗА БЛАТА

краве масло - 125 г

захар - 120 г

яйца - 2 бр.

какао - 2 с.л.

бурбонска ванилова захар - 1 пакетче

кокосови стърготини - 50 г

брашно - 120 г

бакпулвер - 1/2

пакетче

ЗА ГЛАЗУРАТА

мармалад от кайсии - 150 г

лимонов сок - 1 с.л.

черен шоколад - 90 г

краве масло - 50 г

сметана - 2 с.л. за готвене

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват омекналото масло и захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, а след тях какаото и ваниловата захар. Следва отново разбиване на сместа. Брашното се пресява заедно с бакпулвера, след което на порции при непрекъснато разбъркване се прибавя към останалите продукти. Сместа се прехвърля в малка тавичка, покрита с хартия за печене, заглажда се и поставя в предварително загрята на 180°C фурна. Блатът се пече около 25 минути.

През това време се смесват мармаладът от кайсии и лимоновия сок, след което се загряват и разливат по готовият какаов сладкиш. Черният шоколад се разтопява на водна баня, добавят се кравето масло и сметаната. Шоколадовата глазура се разбърква до еднородна и гладка смес и още докато е топла, с нея се залива вече изстиналият блат.

Десертът се оставя да престои така няколко часа, след което се разрязва на отделни малки пастички. Тези вкусни сухи пасти с шоколадова глазура са подходящи за следобедно кафе или посрещане на гости, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    0 0 Отговор
    Интересно. Може ли утре да бъде как се прави домашен сладолед? Би било чудесно, ако има такава статия.
  • 2 Мръсния Фикри

    0 0 Отговор
    Недейте толкова, сладко, не мога да се въздържа..... да се,, радвам,, на оназ трътлестата, стара Айше и на колешките и, ще взема да стана, друг......👋🐷🔨☎️!
  • 3 Туй не го ща

    0 0 Отговор
    няма да го ям