Last news in Fakti

6 Юли, 2021 14:29 11 002 9

Ето коя всъщност е жената, за която се ожени Ники Дойнов

  • николай дойнов-
  • жена-
  • съпруга-
  • журналист-
  • стюардеса

Допреди да се задоми журналистът не даваше категорични отговори на лични въпроси в редките си интервюта

Николай Дойнов не успя да сбъдне детската си мечта да е пилот, но пък се ожени за бивша стюардеса. Петя Иванова, както се казва дългогодишната половинка на новинаря на Нова ТВ, вече е негова cъпpyга. Ники Дойнов и Петя имат син Марко, който се роди през януари, 2017 г., сключиха и църковен брак. Може би тъкмо венчавката стана повод да се появи малко повече информация за дамата на сърцето му.

За Петя вече се знае, че е била модел, но не се задържала дълго в модните среди. Красивата брюнетка участва в конкурса "Лейди България“ през 2008 г. и макар да се представя блестящо, не взима награда. Тя е работила като стюардеса, което е интересна препратка към нереализираната мечта на съпруга ѝ Ники Дойнов да стане пилот.

Още от малък той бил толкова впечатлен от самолетите, че все настоявал с приятелите му да ходят на летището, за да ядат сладолед и с часове да гледат как излитат и кацат. Сред тези приятели е и Станка Желева, дъщерята на първия демократично избран президент Желю Желев. Двамата са израснали заедно, така че мечтата му да е пилот се знае от всички.

Журналистът, който има брат Дойчин, имал голямо желание да лети, но се препънал в математиката. Баща му професор по история, и майка му психолог, давали луди пари за уроци по математика, която била задължителна, ако синът им Николай иска да учи във военното училище в Долна Митрополия. Иначе новинарят със сигурност би се справил с физическата издръжливост, тъй като години по-късно имал възможност да лети на изтребител и даже има две грамоти за едночасови полети, пише "Минаха години“.

"Дадох си сметка, че съм издръжлив, и сигурно щях да мина през физическата част от изпитанията", споделял е Ники Дойнов.

Допреди да се задоми Ники Дойнов все не даваше категорични отговори на лични въпроси в редките си интервюта. Може би затова, дори когато се роди синът им Марко, не се знаеше много за дамата на сърцето му Петя. Към днешна дата вече е ясно, че госпожа Дойнова е учила в престижен колеж, специализиран в мениджмънта и маркетинга, като освен това е учила бизнес администрация икономика в Нов български университет.

Понастоящем работи като брокер във фирма, занимаваща се с продажби и наеми на луксозни имоти.

В социалната мрежа, където вече носи фамилията на съпруга си, Петя Дойнова споделя кадри от семейните им почивки. Прави впечатление, че пътуват доста често в България. Явно двамата имат желание да опознаят родината, за което Ники Дойнов е споделял.

Обща им е и любовта към българската литература, става ясно от цитат от Йордан Йовков, споделен от госпожа Дойнова през март, миналата година. Йовков е сред любимите писатели на съпруга ѝ, който често препрочита и разказите на Иван Вазов.

"И бих дал какво ли не, за да притежавам дори и само една страничка, написана от ръката на Йордан Йовков“, казвал е Николай Дойнов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шмърк

    17 12 Отговор
    Кой да го е*ба е Ники Дойнов?
  • 2 Голям Слон

    6 4 Отговор
    Ники Дойнов протегнал ръка към циганката пред църквата и помолил да му предстаже бъдещето.. Късно е вече, казала циганката :-) Да са живи и здрави младоженЯците.
  • 3 гост

    21 6 Отговор
    пного противен натегач
  • 4 смях

    16 3 Отговор
    бил издръжлив хахаха тоя не се е потил дори в мас по физическо

    Коментиран от #6

  • 5 Пена

    17 0 Отговор
    Много грешки допускате бе хора...редактор имате ли?
  • 6 сила

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "смях":

    гномчето не е достигало до таблото с уредите в пилотската кабина...
  • 7 Браво Дойнов,

    4 1 Отговор
    Добър избор.....!
  • 8 нашия

    5 1 Отговор
    щом като след толкова пари за уроци по математика не е успял да покрие бала дори за военно училище....добре се е ориентирал...нека си е новинар ....там дори и толкова не се изисква така че няма как да стане грешка
  • 9 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЕКА ВСЯКА НОВА МАЙКА ПРИДОБИЕ "СУПЕРФАРМА " -- СТИГА ЦЕЛТА ДА НЕ Е : " ФРЪЦ-ПРЪЦ- ФРЪЦ- И ПРЪЦ -ЗА ГОЛЯМОТО МЪЖКО ПРИСЪСТВИЕ " !!!!!!!!!!!!!!!