Last news in Fakti

6 Август, 2021 16:05 14 800 3

Рецепта за вечеря: Пълнени чушки по велинградски

  • пълнени чушки-
  • велинградски-
  • сирене-
  • бекон-
  • какво да сготвя

Със сирене и бекон

Рецепта за вечеря: Пълнени чушки по велинградски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

8 зелени чушки

400 г саламурено краве сирене

200 г извара

200 г пушен бекон

100 г сланина

2 стръка пресен лук

1/2 връзка магданоз

1 домат

1 зелена люта чушка

1/2 ч.л. самардала

Начин на приготвяне:

Отрежете капачетата на чушките и ги почистетe от семките.

Нарежете на дребни кубчета бекона и сланината. Сложете ги в студен тиган, включете котлона и оставете да се запържат.

Нарежете на ситно пресния лук и магданоза и ги прехвърлете в купа.

Добавете изварата, натрошеното сирене, бекона и сланината, заедно с мазнината от съда.

Овкусете със самардалата и добавете нарязания на кубчета домат и нарязаната на ситно люта чушка.

Напълнете чушките със сместа и сложете капачетата. Изпечете ги в силно загрята фурна – 200 градуса, за около 30 минути., пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 2 Механик

    14 3 Отговор
    И защо тия пълнени чушки са "по велинградски"?
    Аз съм родом от там и съм расал и живял там до 30-годишна възраст, па за такива чупки не съм и чувал. Сега звънях на приятели, да ги питам да не б в последните 30 години да са се появили тия чушки, ама и те не са ни чули, ни видяли.
  • 3 Баба ви

    9 1 Отговор
    Тъй като днес е Преображение Господне по традиция се яде риба ( може готвена с растително масло) и се хапва първото грозде. Що се отнася до предложената рецепта– чушки сизвара и/ или сирене– супер, но беконът и сланината ми идват повече. Всеки с вкуса си. Бъдете здрави!