Last news in Fakti

30 Август, 2011 17:45 1 716 0

Скенер ще открива рак на гърдата без радиация

  • скенер-
  • рак на гърдата
Скенер ще открива рак на гърдата без радиация - 1
Архив

Израелски учени са разработили скенер, който открива рака на гърдата по-ефикасно от традиционната рентгенова мамография, при това без да използва радиация, съобщи в. "Мирър".
Новото приспособление открива злокачествените образувания чрез инфрачервени лъчи и термична енергия.
В тестове с 2500 жени устройството е открило туморите в 92% от случаите, докато рентгеновите мамограми откриват рака с 80% успеваемост.
Скенерът се е оказал по-ефикасен и в откриването на заболяването при по-млади жени, при които гърдите са с по-голяма плътност.
Предстоят по-нататъшни тестове на скенера, но учените се надяват той да бъде одобрен от Европейския съюз още през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА