Необходими продукти:
прясно мляко - 2 ч.ч.
вода - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
яйца - 3 големи или 4 малки
захар - 1 с.л.
сол - 1 щипка
сода за хляб - 1 щипка
брашно - 2 ч.ч.
ванилия - 1 - 2 прахчета
масло - за мазане
Начин на приготвяне:
Разбивате първо добре яйцата, добавяте захарта и отново биете до разтварянето ѝ.
Прибавяте всички течни съставки и постоянно бъркате. Добавяте накрая щипката сол. Брашното ви трябва да е пресято и в него да е щипката сода.
Стигнали до тук прехвърляте сместа в една бутилка (1.5 л) и с нея разклащате добре до гладка смес. Добавяте си ванилията, отново разклащате и оставяте да си почине сместа за около десетина минутки.
С бутилка ще ви е лесно да изливате сместа в тигана директно. Преди всяко изливане на сместа в тигана мажете с масло, а при всяко оттегляне на палачинка мажете крайчетата ѝ с масло, ако са по-сухички.
Печете до златисто и гледайте да са по-тънички. Разбира се, може да си ги направите и по обичайния метод с миксер и след това с черпак да изливате сместа, но с бутилката е някак по-удобно и по-малко цапате, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Фершел
10:53 29.08.2021
2 Владо
11:10 29.08.2021
3 Хермес с черните точки
11:14 29.08.2021
4 инж технолог
09:59 01.09.2021
5 зеленчук
10:00 01.09.2021