Last news in Fakti

29 Август, 2021 10:05 7 290 5

Рецепта на деня: Палачинки в бутилка

  • палачинки-
  • бутилка-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Може да си ги направите и по обичайния метод с миксер и след това с черпак да изливате сместа, но с бутилката е някак по-удобно и по-малко цапате

Рецепта на деня: Палачинки в бутилка - 1

Необходими продукти:

прясно мляко - 2 ч.ч.

вода - 1 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

яйца - 3 големи или 4 малки

захар - 1 с.л.

сол - 1 щипка

сода за хляб - 1 щипка

брашно - 2 ч.ч.

ванилия - 1 - 2 прахчета

масло - за мазане

Начин на приготвяне:

Разбивате първо добре яйцата, добавяте захарта и отново биете до разтварянето ѝ.

Прибавяте всички течни съставки и постоянно бъркате. Добавяте накрая щипката сол. Брашното ви трябва да е пресято и в него да е щипката сода.

Стигнали до тук прехвърляте сместа в една бутилка (1.5 л) и с нея разклащате добре до гладка смес. Добавяте си ванилията, отново разклащате и оставяте да си почине сместа за около десетина минутки.

С бутилка ще ви е лесно да изливате сместа в тигана директно. Преди всяко изливане на сместа в тигана мажете с масло, а при всяко оттегляне на палачинка мажете крайчетата ѝ с масло, ако са по-сухички.

Печете до златисто и гледайте да са по-тънички. Разбира се, може да си ги направите и по обичайния метод с миксер и след това с черпак да изливате сместа, но с бутилката е някак по-удобно и по-малко цапате, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фершел

    1 1 Отговор
    А може ли едно федеросче да ми направиш
  • 2 Владо

    2 1 Отговор
    Начин на готвене идва от омразната за вас Русия
  • 3 Хермес с черните точки

    5 0 Отговор
    Вижте ко, бозата я слагат в бутилки, помията също, боба не може, палачинково тесто в бутилка, молим, живота е толкова, труден, не ми го затруднявайте, още повече, аз не съм нежен като Хипо, за да ям тези точки... катми... това, е вкусотията...!
  • 4 инж технолог

    0 0 Отговор
    Палачинки в бутилка се правят именно,защото нямате пари да си купите миксер,а и не трябва да плащате за тока ,захранващ миксера. После да си изхвърлите бутилката в специализирания кош!
  • 5 зеленчук

    0 0 Отговор
    Направете щипка по дупето на жена си,като бърка сместа в бутилката и ръцете й са заети.