Last news in Fakti

4 Септември, 2021 11:43 3 110 10

Събарят къщата, в която умира Ал Капоне

  • къща-
  • имот-
  • ал капоне

Новите купувачи на имението планирали да издигнат нова и модерна постройка в имота

Новите собственици на къщата на Ал Капоне в Южна Флорида са решили да я събарят, съобщава Associated Press, цитирани от dir.bg. Къщата е купена от легендарния гангстер за 40 хиляди долара през 1928 година и той често отсяда в нея, където и умира през 1947 г.

Ал Капоне живее тук почти 20 години, но новите купувачи на имението с девет спални, което това лято беше купено за 10,75 милиона долара, планирали да издигнат нова и модерна постройка в имота.

Предприемачът Тод Гласър, който е един от купувачите, казва пред местни медии, че настоящата къща е разположена на метър под морското равнище и водата е увредила основите ѝ. Новият дом, който ще бъде издигнат на нейно място, ще има 8 спални, 8 бани, джакузи, спа център и сауна.

През септември инициативен комитет постави имота под закрилата на градските власти на Маями Бийч, като го обяви за историческо наследство. Според Гласър обаче това няма да попречи на плановете му да си построи нов и съвременен дом.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УжасТ

    6 2 Отговор
    Този курник е купен за почти 11 милиона?!?
  • 2 ????

    6 2 Отговор
    Егати, имотът на бандит мафиот Ал Капоне национално културно наследство? ЦЕННОСТИ, ЦЕННОСТИ!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Перо

    9 2 Отговор
    Помислих,че става дума за толупа и прочетох цялата статия.
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "????":

    Цялата краварска история е такава -
    пълно е с крадци, убийци и изнасилвачи...
  • 5 мамун

    2 2 Отговор
    атомна бомба 50 ктона
  • 6 Тез пък луди

    1 2 Отговор
    Купили къща на,, духовете,,....!
  • 7 Цеко сифоня

    8 3 Отговор
    Обявили къщата на един бандит за историческо наследство. За да сме в крак с краварските ценности, предлагам една къща в Банкя също да бъде обявена за историческо наследство.
  • 8 Госあ

    4 2 Отговор
    След като фашистка Италия за два месеца почиства всички плъхове от страната, те отиват в америка. Същото се случва с якудза, триадите и руската мафия. Краварите са не само потомци на цялата европейска измет, но и съвременници на мафията. капитализма е един бълвоч роден от мафиотските структури от цял свят.
  • 9 Стадо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "????":

    Знаеш ли защо хората се възхищават на такива като Ал Капоне? Защото всеки вътре в себе си,не иска да живее в матрицата и да се подчинява на правила и закони,а хора като него имат топки да го направят и да платят високата цена за това.Наведена главица,сабя не я сече.
  • 10 1122

    0 2 Отговор
    За какво му е като е умрял вече,няма да правят паметник на най големия мафиот я?Паметник се прави на хора които са правели добро на обществото,нещо полезно,а той какво ?!