Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 11:30 4 761 8

Принц Хари избухна

  • принц хари-
  • мекзит-
  • избухване-
  • британско кралско семейство

Загубих майка си, няма да загубя и майката на децата си, заяви принцът

Принц Хари избухна - 1
Снимка: shutterstock

Според принц Хари думата „Мегзит“, използвана от британската преса, за да опише решението, което взеха той и съпругата му Меган, да напуснат кралските си задължения, е женомразки термин, пише вестник Guardian.

По думите му думата е пример за онлайн и медийна омраза.

„Може би хората знаят това, а може би не, но терминът Мегзит беше или е женомразки термин и беше създаден от трол, подсилен от кралските кореспонденти, който се разрастваше и разрастваше и започна да се употребява масово в медиите. Но започна с трол“, каза Хари, но не даде повече подробности.

Хари направи коментарите си, докато говори в панел, наречен Internet Lie Machine, организиран от американското списание Wired. Херцогът на Съсекс каза още, че е писал на шефа на Twitter Джак Дорси ден преди бунтовете на Капитолия на 6 януари.

Хари твърди, че писал на Дорси, че „неговата платформа позволява да се организира преврат”.

„Този ​​имейл беше изпратен предния ден и след това се случи и оттогава не съм го чувал“, каза принцът.

Хари и Меган се преместиха да живеят в Калифорния миналата година, за да водят по-независим живот. Принц Хари каза, че част от причината за напускането им е расисткото отношение към Меган от британските таблоидни медии.

Проучване, публикувано през октомври от услугата за анализ на социалните медии Bot Sentinel, идентифицира 83 акаунта в Twitter, които според нея са отговорни за 70% от омразното съдържание и дезинформацията, насочена към Меган и Хари. Позовавайки се на проучването, Хари каза във вторник, че „може би най-тревожната част от това е броят на британските журналисти, които взаимодействат с тях и засилват лъжите. Но те представят тези лъжи като истина“.

Оттогава Хари и Меган водят кампания срещу негативността в социалните медии, която според тях засяга психичното здраве на хората.

Във вторник Хари нарече дезинформацията „глобална хуманитарна криза“.

Говорейки за майка си, принцеса Даяна, която загина в автомобилна катастрофа в Париж, докато беше преследвана от папараци, Хари добави: „От много ранна възраст научих, че стимулите за публикуване на информация не са непременно съобразени със стимулите за търсене на истината. Знам историята прекалено добре. Загубих майка си заради тази самопроизведена бяс и очевидно съм решен да не загубя и майката на децата си заради същото нещо“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 проС

    10 2 Отговор
    Е и?
  • 2 Раданч Татлъту

    11 4 Отговор
    Ми убуо ама Хари си остава актуп.😎💋
  • 3 Може с всеки, да, ама не..,!

    5 2 Отговор
    Хари, спокойно, заради такава не си заслужава, човек да се коси, въпреки, че и аз съм същата....!
  • 4 психо

    4 3 Отговор
    Да не бомба че да избухва
  • 5 Страшен лигльо,

    10 4 Отговор
    че и грозен, и глупав даже.
  • 6 Той ако е хубав, и умен

    11 4 Отговор
    Ще иде ли при такава,, бракма,,...!
  • 7 ПЕНКО

    6 2 Отговор
    ЩО СЕ ЗАНИМАВАШ С ТЪПИ БРИТАНСКИ ГЛУПОСТИ -ПЕЧЕН МЪЖАГО !!!!!!!!??????????
  • 8 Айде бе

    1 0 Отговор
    Що толкова често го наричате "Принц" Хари, той вече не е принц. Той е един никой