Необходими продукти:
пилешко филе - 500 г
масло - 2 с.л.
чесън - 2 - 3 скилидки
ябълков оцет - 1 с.л.
соев сос - 1 с.л.
мед - 100 г
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
брашно
олио - няколко с.л. за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязвате пилешкото на тънко, поръсвате със сол и черен пипер. Оставяте малко да поеме, отпенвате в брашно и запържвате в малко мазнина до готовност.
След като са готови всички пилешки филенца, махате олиото от тигана, слагате маслото и запържвате ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът, добавяте оцета, соевия сос и меда.
Оставяте да се сгъсти соса и връщате пилешкото в тигана като обръщате често, за да поеме от соса.
След 2-3 минути сваляте от котлона и се наслаждавате на резултата.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Да бе,
10:30 26.11.2021
2 инж технолог
15:01 27.11.2021