3 2652

Рецепта на деня: Пилешко филе на тиган с мед

  • пилешко филе-
  • мед-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Вижте как да го приготвите

Рецепта на деня: Пилешко филе на тиган с мед - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пилешко филе - 500 г

масло - 2 с.л.

чесън - 2 - 3 скилидки

ябълков оцет - 1 с.л.

соев сос - 1 с.л.

мед - 100 г

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

брашно

олио - няколко с.л. за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязвате пилешкото на тънко, поръсвате със сол и черен пипер. Оставяте малко да поеме, отпенвате в брашно и запържвате в малко мазнина до готовност.

След като са готови всички пилешки филенца, махате олиото от тигана, слагате маслото и запържвате ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът, добавяте оцета, соевия сос и меда.

Оставяте да се сгъсти соса и връщате пилешкото в тигана като обръщате често, за да поеме от соса.

След 2-3 минути сваляте от котлона и се наслаждавате на резултата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе,

    2 2 Отговор
    пържете и панирайте и после: "Ох, ама защо не съм добре със здравето"...
  • 2 инж технолог

    1 0 Отговор
    Медът нетрябва да се загрява на повече от 40 градуса по Целзий,защото термично се разлага. Освен да захаросате пилешкото филе и да го загорите,карамелизирайки го,друго няма да направите. И чесън на всичкото отгоре.