Last news in Fakti

14 Декември, 2021 00:30 15 730 106

5 абсурдни сексуални норми при американците, неразбираеми за европейците

  • секс-
  • норми-
  • сащ-
  • европейци-
  • забрани

Европейците са склонни да гледат на американските идеали и поведение като странни

5 абсурдни сексуални норми при американците, неразбираеми за европейците - 1
Снимкa: Shutterstock

Екстремното насилие в медиите е приемливо, но голо или частично голо човешко тяло е табу. И с основателна причина. Когато става въпрос за физическа интимност, САЩ е страната на свободните, домът на лудите, пише trafficnews.bg.

Европейците са склонни да гледат на американските идеали и поведение като странни. По-специално, те не са удивени от политиката и храната, въпреки че нямат против филмите и телевизията. Но когато става дума за секс… Е, в тази област европейците считат Америка за земя на свободните и дом на лудите. Ето 5 от най-големите алогизми, считани за такива от европееца.

Екстремното насилие в медиите е приемливо, просто не показвайте зърно.

Според докладите средното американско дете ще види 200 000 акта на насилие и ще стане свидетел на 16 000 убийства по телевизията, докато навърши 18 години. Не само това, но насилието става все по-брутално и садистично и често остава безнаказано. Във видеоигри като Grand Theft Auto играчите могат да прегазят проституиращите, а насилието в Call of Duty е свързано със самоубийства на тийнейджъри. Въпреки че това се счита за добре и нормално, показването на голо или частично голо човешко тяло по телевизията се счита за изключително табу.

Когато Джъстин Тимбърлейк случайно откъсна парче от костюма на Джанет Джаксън по време на полувремето на шоуто на Super Bowl, разкривайки зърното ѝ за част от секундата, това не само предизвика морално възмущение, което продължи дни, но FCC се опита да глоби телевизионната мрежа CBS 550 000 долара за излъчване на „непристойност“. В крайна сметка FCC се провали, но не първо, без да стигне до Върховния съд. Инцидентът с подхлъзване стана най-търсеното нещо в интернет през 2004 г. и CBS всъщност принуди Джаксън да се извини на американците. „Наистина съжалявам, ако съм обидила някого, това наистина не е било моето намерение“, каза Джаксън.

Ето пример „Филмът Фрида със Салма Хайек е с оценка R в САЩ заради голота, което означава, че не се препоръчва за лица под 17 години. но в Холандия беше 6 (за деца на 6 и повече години). Но много филми с насилие са 16 в Холандия и PG/PG-13 в САЩ, което означава за лица над 13 години. Защо гърдите са по-лоши от смъртта? Как голите женски гърди влияят негативно на хората? Страшни ли са? Карат ли хората да правят лоши неща? Наистина искаме да знаем!

Пуританската скромност

Сексът е навсякъде. Не можем дори да продадем чийзбургер в САЩ без откровено удивителни изображения, които, честно казано, са объркващи. Биха могли да породят въпроси като „Трябва ли да ядем храната си или да правим секс с нея?”

И все пак, американците са толкова наивни, че главният прокурор Джон Ашкрофт веднъж похарчи 8 000 долара в брой на данъкоплатците, за да прикрие гърдите на статуя. Харчат милиарди за образователни програми само за въздържание, които разпространяват дезинформация и срамуват тийнейджърите, за да мислят, че сексът е мръсен и ще съсипе живота им завинаги. И вместо да се ограничи броят на нежеланите бременности и полово предаваните инфекции, се случва обратното. В сравнение с европейските страни, повечето от които могат да се похвалят с изчерпателен секс, лесен достъп до контрол на раждаемостта и универсално здравеопазване, САЩ имат тревожни нива на бременност при тийнейджъри – 41,5 на 1000 души, както е отчетено от ООН през 2009 г. За разлика от това, Холандия има раждаемостта при тийнейджърите е 5,3 на 1000, Швейцария е 4,3 на 1000, а Германия е 9,8 на 1000. Европейците също имат по-ниски нива на ППИ и много по-ниски нива на ХИВ/СПИН.

Страх от прегръдки

Изследванията показват, че несексуалният физически контакт оказва дълбоко влияние върху емоционалното и физическото благополучие на хората. Въпреки това знание и хиперсексуалните тенденции, Америка е една от страните с най-голяма фобия на докосването в света. Глобално проучване за докосването оцени Съединените щати сред „най-слабо изследваните страни на докосване“. За разлика от тях, страните с високо ниво на докосване включват Испания, Франция, Италия и Гърция. Някои изследователи смятат, че страхът от платонично докосване всъщност води до насилие, особено при младите мъже. В едно проучване е показано, че американските юноши се докосват много по-малко и са по-агресивни към връстниците си в сравнение с френските юноши.

Въпреки че има много причини, поради които в Европа има много по-нисък процент на насилствена престъпност от САЩ, може ли липсата на здравословна физическа връзка да добави към тази тенденция? През 2012 г. проучване, проведено от Службата на ООН по наркотиците и престъпността, установи, че в САЩ има „процент на убийства от 4,8 на 100 000 души в сравнение със само 0,3 на 100 000 в Исландия, 0,7 на 100 000 в Швеция, 0,8 в Испания и Дания на 100 души. 0,9 на 100 000 в Италия, Австрия и Холандия, 1,0 на 100 000 във Франция и 1,2 на 100 000 в Португалия и Република Ирландия.

Прояви на агресия и насилие срещу жени предприели аборти

Въпреки че е имало няколко инцидента на насилие, свързано с аборта, другаде (например в Канада, Нова Зеландия и Австралия), по-голямата част от насилието се проявява точно, в САЩ. Министерството на правосъдието измени неговата дефиниция за домашен тероризъм да включва този вид насилие миналата година и включва такива инциденти като унищожаване на имущество, палежи, бомбени атентати, вандализъм, отвличане, преследване, нападение, опит за убийство и убийство. През последните около 20 години насилието срещу абортите уби най-малко осем души в САЩ, включително четирима лекари, двама служители на клиниката, охрана и ескорт на клиниката. За разлика от тях, приблизително НУЛА хора са били убити, опитвайки се да направят или улеснят безопасен и законен аборт в Европа.

Обрязването

Въпреки че процентът на обрязване при кърмачета при мъжете е намалял в САЩ през последното десетилетие, обрязването остава една от най-честите процедури, извършвани в болниците (около 1,4 милиона годишно). В Европа обаче обрязването е рядко и като цяло не се гледа на него с добро око. Резолюция от 2013 г. нарече мъжкото ритуално обрязване „нарушение на физическата неприкосновеност на децата“ и беше приета с преобладаващо мнозинство от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Проучвания (както официални, така и неофициални) показват, че жените в САЩ имат силни предпочитания към обрязани пениси, като посочват „визуалната привлекателност“ и „сексуалната хигиена“ като причини за предразположението си. Европейските жени, разбира се, предпочитат своите мъже „натурални”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    95 29 Отговор
    Само на мен ли ми се стори, че статията е малко тъпа?

    Коментиран от #81, #82, #92

  • 2 Антимилиционер

    10 51 Отговор
    Изнесеното в статията не може да е вярно , Европа е изостанала много в сексуално отношение спрямо САЩ . Също така трудно ще достигане нивата на престъпността им . ЕС трябва да вземат мерки в тези области .
  • 3 Тупан

    40 23 Отговор
    Различен свят. Не е зле да "копираме" от тях поне свободното притежание на оръжие и увеличаване присъдите за убийство - рязко ще намалее битовата престъпност и почти никой няма да пита "Ти знаеш ли аз кой съм?!".... В Сърбия има достатъчно бойни единици у хората и процесите се саморегулират лесно.

    Коментиран от #45, #74

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 13 Отговор
    Благодаря госпожо Маринова , след тази статия разбрах че не съм толкова безнадежден случай
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Без свещи

    6 12 Отговор
    Вени, всичко върви на горе ток, вода, парно, та какъв див - секс на свещи знам, момиче. Направете го по-адекватно другия път,скоро ще станем като животните или като в Сибир.

    Коментиран от #86

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    ВСЕКИ е РАЗЛИЧЕН

    Коментиран от #62

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 6 Отговор
    ЛЮБОВТА СЕКСЪТ сплотяват БРАКА

    Коментиран от #16, #23, #25

  • 13 Антимилиционер

    7 20 Отговор
    САЩ са пуританска държава , там не се снимат порно филми и никой няма право да вижда гола жена преди да навърши 21 години , данните за някаква престъпност са фейк .
  • 14 Без свещи

    1 16 Отговор
    Така че, младите хора не знаят какво е секс на свещ, но спите ли или просто си бъркате по - носовете. Ало младежи скоро само на свещи.

    Коментиран от #20

  • 15 Прочетох статията

    14 18 Отговор
    единствено, за да се отвратя от лекотата, с която се лъже и манипулира и без това обременения с антиамериканска пропаганда български мозък. Абсолютно нито една дума от написаното не е вярно. Как не ви е срам да лъжете по такъв арогантен и безобразен начин?

    Коментиран от #37, #97

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПРАВ си САМО СЕКСА ще СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО от ИЗЧЕЗВАНЕ

    Коментиран от #18

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор
    ТРЯБВА да сме ЧОВЕЧНИ иДОБРИ ХОРА

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    в БРАЗИЛИЯ има ХИПЕР престъпност а филмите песните не са реалност песните са съкровища но ЖИВОТЪТ не е романтика а е суров и по някога жесток

    Коментиран от #28, #30, #32, #33

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Така е

    24 4 Отговор

    До коментар #15 от "Прочетох статията":

    Разбира се , че написаното не е вярно ! Действителността в САЩ е много по-зле , особенно в гетата за тъмнокожи и латиноси .

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 6 Отговор

    До коментар #37 от "Така е":

    ТАКА е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА В САЩ е брутално жестока
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "А едно време ,":

    ВЯРНО но онова не ще се върне никога
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    ПРИЯТНА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ ХОРА
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "ХА ХА ХА":

    Ритуала идва от Етиопия заимстван от Египет и други страни.Даже някой племена в Южна Америка го прилагат .
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Добра политика има САЩ и Китай

    2 4 Отговор
    Както е тръгнало, скоро в Европа ще започнат да излъчват порно по детските текевизии... Засега са само насилие, обиди и простотии.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Казанлък

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Милена":

    Няма разлика. Важно е да е работлив.

    Коментиран от #90

  • 80 Дон Санчо

    5 0 Отговор
    В кравария бе решено, дамите свободни да
    си веят дюните.Показаха няколко с
    босета ,които може да си съперничат с
    маймунският етнос и нещо заглъхна този проект.Ако бе втълпено ,че са срамни мъжките,щото нямат пълнеж...
    Въпрос на внушение за норма.Цици сър.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бай Ху (By Who)

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "Гост":

    Ас само да кажа, че не е и Сан Тропе, а е СЕН Тропе.

    Коментиран от #85, #89

  • 84 Е дин

    3 2 Отговор
    Няма нищо странно, че в САЩ се обрязват и харесват обрязаните п.... Там има много юден, които спазват тази стара традиция, подобно на мюсюлманите.

    Коментиран от #106

  • 85 Милена

    3 3 Отговор

    До коментар #83 от "Бай Ху (By Who)":

    Стига с тия факултетски забележки.

    Коментиран от #87

  • 86 Бай Ху (By Who)

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Без свещи":

    Господине, ас никъде в статията не видях да се говори за див секс и за свещи. Нещо си фантазирате.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ехото...

    5 2 Отговор
    Работата е проста , но се опитват да я изкарат сложна... ( Бръсначът на Окъм ) ... Цели се намаляване на човешката популация.... Затова се стимулира насилието и хомосексуализма , и се заклеймява това , което би довело , до раждане на деца... А обрязването - просо евреите ги кефи , да се подиграват на останалите... Те командват в Америка...
  • 89 Бай Станой

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Бай Ху (By Who)":

    Както и улица Марфи не е, а улица МЪРФИ!
  • 90 Милена

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Казанлък":

    За работлив съм сагласна. Но навярно усещанетое различно. Но дали в плюс или минус.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Симо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Да, братко! Само на теб
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ХИ ХИ ХИ

    2 0 Отговор
    Дрън,Дрън,Дрън .Америка е държавата която произвежда най-много порно филми в света.Пък се правят на много морални ай ся.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ром ама кубински

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Прочетох статията":

    Абе приятел,ти някога бил ли си в Сащ ,или си гледал много филми от края на 80те и средата на 90те?Едно към едно е както го е описал автора.Имат един термин ,който е много популярен-секшуъл хъресмънт и трябва винаги да си нащрек да не ти го лепнат.А иначе там бебетата ги носи щъркелът.
  • 98 Шведска тройка

    5 4 Отговор
    Това, че американците са прости, е вярно, но тук на балканите, за какви европейци се смятате, цървули, селски бекове, меринджеи, мутреси, кифли и чалга певици.

    Коментиран от #99

  • 99 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    4 7 Отговор

    До коментар #98 от "Шведска тройка":

    Не се казва чалга а поп фолк певици. И какво лошо има в тях. Те са най красивите жени в света и България господине и ни с своите песни ни карат да се гордеем прет света с нашата вродена българска музика.

    Коментиран от #101

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Qчек

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК":

    Това не е поп фолк, кънтрито е попфолк, осъвременени преработки на народна музика са поп фолк, гръцките и сръбски музики са поп фолк. Кръчмарските изпълнения на пеещи проститутки са си мазна чалга.
  • 102 Бай уъъъййй

    1 1 Отговор
    Язе карам на ,,злобарки,,

    Коментиран от #104

  • 103 Мунчо

    1 0 Отговор
    Ако се вярва на Холивуд децата ще да ги носят щъркелите
  • 104 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Бай уъъъййй":

    Не си само ти. И аз.
  • 105 айде бе

    2 0 Отговор
    А холандия има ли я още като понятие, авторката сигурно не е била на този урок..Надолу не дочетох
  • 106 Йо Несбьо

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Е дин":

    Реално не е по тази причина, а заради това, че обрязаният пенис е с около 60% по-устойчив на инфекции. Така е преценено и се прави автоматично по някое време след раждането. И аз бих се обрязал, но ми е трудно да го синхронизирам с работата и личния живот, тъй като изисква известен период в почивка, а и липсва ежедневния секс.

    Ползите за мен са несъмнени - устойчивост срещу инфекции, по-добър външен вид, по-дълготрайна ерекция и по-бавно свършване, хигиена. Аз съм от тези, които бръснат и премахват всеки косъм от тялото - глава, мишници, гърди, корем, слабини, крака...