Last news in Fakti

15 Декември, 2021 15:15 12 796 12

"Бай Иван: Филмът" продължава да е най-гледан в кината

  • кино-
  • филми-
  • класация-
  • бай иван – филмът

На втора позиция е премиерата от миналия петък - "Ела, изпей 2"

Българската комедия "Бай Иван: Филмът" вече втора седмица продължава да е най-гледаното заглавие, сочат обобщените данни от киносалоните у нас.

Историята, създадена по книгата "Светът на Ванката - ваканцията" с популярния герой от едноименния YouTubе канала е гледана вече от 59 935 зрители и има 529 706 лева приходи от билетите им.

На втора позиция е премиерата от миналия петък - "Ела, изпей 2", продължение на анимацията от 2016 година. Новото музикално риалити, което Бъстър Муун прави, е гледано от 9 803 зрители и има 95 872 лева приходи.

Трето място в топ 10 е за филма на Ридли Скот "Домът на Gucci", създаден по едноименната книга на Сара Гей Фордън. Разказът за възхода и падението на Маурицио Гучи и Патриция Реджани в модната къща е вече трета седмица в салоните и има 53 334 зрители и 553 246 лева приходи.

На четвърто място е българският "Чичо Коледа", основата на който е телевизионен репортаж на bTV отпреди четири години. Романтичната комедия с Филип Аврамов в главната роля е от три седмици на екраните и има 21 039 зрители и 191 987 лева приходи от билетите им.

Пета позиция е за анимацията "Енканто". Животът на семейство Мадригал в колумбийските планини и случките на Луиза, Бруно и Пепа са гледани от 20 772 зрители и имат а188 225 лева от билетите им за трите седмици на екраните.

Шесто място сред най-гледаните филми заема "Заразно зло: Началото", създаден по едноименната видеоигра. Разгадаването на тайните на имението Спенсър в Ракун сити е проследено от 5 994 зрители и има 63 690 лева приходи от билетите им след втората седмица у нас.

Втората премиера от миналия петък - "Уестсайдска история" е на седмо място по зрителски интерес. Мюзикълът на Стивън Спилбърг, който е римейк на филма от 1961 и бродуейския мюзикъл от 1957 по музика на Ленард Бърнстейн е гледан от 1 027 зрители и има 10 715 лева приходи.

Осми е "Дюн", създаден по мотиви от първата книга на Франк Хърбърт от 1965 г. Случващото се на планетата Аракис с династията на Атреидите е видяно от 50 262 зрители и има 603 218 лева от билетите им за двата месеца по екраните.

На девето място е "Ловци на духове: Наследството", който е третият по ред от поредицата. Преоткриваното на историята на дядото от двамата му внука, които с майка си заживяват в Съмървил, е гледано от 6 832 зрители и има 75 519 лева приходи от билетите им за трите седмици у нас.

Десета позиция е за "Вечните", създаден по комиксите на Джак Кърби. Битката на безсмъртните същества, пазещи Земята от Девиантите, е на екраните вече месец и половина, като за това време са я гледали 30 743 зрители и има 359 347 лева приходи.

През изминалия уикенд в киносалоните са влезли общо 51 034 зрители, като почти половината от тях са предпочели българските филми, пише dir.bg. Миналата година по същото време киносалоните бяха затворени заради мерките срещу разпространението на Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    41 3 Отговор
    Най-гледания ще бъде "Барба Ганьос" само да поканят подходящия артист от Банкя.
  • 2 Направете филм

    14 21 Отговор
    Костадин Копейкин. Вилата.
  • 3 Свилен

    43 6 Отговор
    Това е страшно глупав филм, сигурно бюджета му е 1200лв, все едно сме го снимали със съседите от блока след бутилка ракия, не го гледайте, не си заслужава....
  • 4 Bolywood

    28 2 Отговор
    Който е ентусиаст да си го изтегли от РАРБГ, но едва ли ще остане доволен, глупав филм
  • 5 болен ковиДиот

    6 5 Отговор
    Таа класация не е меродавна, показва само предпочитанията на зелената прогресивна част от човечета, които ще октавят своята диря в бъдещетж. Ако беше свободно време и всеки роб можеше да ходи в кината, някоя холивудска боза , тип ефекти без съдържание, щеше да е блокбъстъра!
  • 6 ДЕТСКА ТЪПНЯ

    14 2 Отговор
    ЗА ДЕТСКА АУДИТОРИЯ👧👨👩👦АМА ПРАВИ КИНТИ☝
  • 7 Терориста

    9 1 Отговор
    Продължение на Етажна собственост.Сега всеки ще вземе да снима филм.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мани мани

    4 5 Отговор
    хубо че е тyбaта, за да могат да захлебвaт :) инак трябваше да буфkaт за maфиотите, заграбили незакoнно производствата ни ... ама кат се замислим, то по-добре тyбата да им дава kинти, а и ние хорцата, вместо да рoбyвaт на мaфиoти! логика брaт, логика! мисли кат мен и долекo жa стигниж уa :)
  • 10 Patton

    16 1 Отговор
    Какъв филм бе , хора ! Вече 12 години гледаме филма "Бай Ганьо от Банкя вилнее с простащината си" ! Какво повече ?

    Коментиран от #12

  • 11 Кофти

    5 6 Отговор
    На тази върховна глупост даже и трейлъра не можах да изтърпя до край. Хубаво, че са изтрили всички негативни коментари в youtube, че да изглежда все едно е много хубав филма, но то се вижда, че само 12/годишни са му се радвали... Не знам колко трябва да си елементарен, за да се радваш на такъв тип "хумор"...
  • 12 ???????

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Patton":

    Как успявате да превъртите всичко до политика и до Бойко? Ужас. Повече от едно нещо се случва в даден момент!