29 Декември, 2021 11:02 1 704 7

Как да влезем във форма след коледното преяждане

  • преяждане-
  • коледно преяждане-
  • коледа-
  • отслабване-
  • във форма-
  • килограми-
  • режим

След като празниците отминат много от нас си задават въпроса как да се върнат към старата си форма

Как да влезем във форма след коледното преяждане - 1
Снимка: shutterstock

Коледните празници са обичани и чакани с голямо нетърпение всяка година. Тогава имаме време да се видим и да прекараме повече време с близките си хора. Но понякога покрай тези срещи здравословният ни начин на живот остава на втори план, а ние се отдаваме на повече похапване и релакс. И така докато се местим от масата на дивана се сдобиваме с няколко килограма отгоре, пише сайтът life.dir.bg.

След като празниците отминат много от нас си задават въпроса как да се върнат към старата си форма. Ето няколко стъпки, с които можете да подобрите състоянието си.

1. Хранете се често, но в малки количества

Това е важното, защото предотвратява да се стигне до състояние на преяждане или глад. Много от нас правят голяма грешка, когато стоят гладни през деня, за да може вечер, когато седнат на трапезата на опитат от всички вкусни гозби.

2. Пийте повече вода

Хубаво е да започнете да пиете повече вода, за да може организмът ви да се детоксикира. И като казваме много вода това не означава по 8 чаши на ден, защото всеки един от нас се нуждае от различно количество вода на ден, а това зависи от килограмите ви. Може да хапвате повече зеленчуци, супи и смутита.

3. Тренирайте

Студеното време служи доста често за оправдание на трениращите хора, но е желателно да не се спират тренировките, защото възвръщането на старата им фигура би било доста по-трудно. Но въпреки това, ако сте решили да е отдадете на пълна почивка, то ще е добре още в началото на следващата година да се върнете към тренировките.

4. Спете до 8 часа

Толкова често не можем да осъзнаем, че сънят е особено важен не само за красотата ни, но и за нашата форма. Когато тялото ви страда от липса на достатъчно сън, се включват два хормона - грелин и лептин, които са виновни да изпитвате непрекъснат глад и това води до преяждане.

5. Поставете си цели

Процесът на поставяне на цели е много важен, защото ви помага да поддържате високо ниво на мотивация. Ефектите от вашата диета и упражнения са видими след известно време, така че има възможност да се демотивирате. Тук е моментът, в който трябва да си поставите някои цели. Не мислете за нещо огромно, а за нещо просто, ограничено във времето и реалистично. Една по-голяма цел може да бъде разделена на по-малки цели, които могат да ви помогнат да постигнете това, което искате.

Въпреки че зимните празници са период на традиционни храни и намаляване на физическите упражнения, някои спортни съвети могат да ви помогнат да се върнете във форма. Не бъдете строги към себе си и не мислете само за фитнес залата. Някои упражнения могат да се правят у дома,а ако намерите приятел за упражнения ще бъде по-лесно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    6 1 Отговор
    Едно и също всяка година. Как да се оправим след голямото плюскане. Ами не го започвайте!
  • 2 Клошар с идин чорап

    0 0 Отговор
    Аа нека да иде народа бая баберки са намират на контенера
  • 3 Паулина

    2 0 Отговор
    С английска сол и глад.
  • 4 Механик

    2 0 Отговор
    виц:
    Преди празниците в магазина:
    -Дайте ми 5 бутилки 20-годишно уиски, кашон водка "Белуга", 5 кила чер хайвер, ама да е норвежки. Дайте ми ей ония трюфели! Нали са пресни? Искам още и една пита сирене гауда. КАкво? Не,не е скъпа.Аз само такова ям. Искам и една пита рокфор. Сложете 4 кашона "Гинес" и добарете към тях ей ония, големите парчета сьомга.
    След празниците в същия магазин:
    -Каквоооо? Абе вие луди ли сте бе? Каквиса тия надценки? До скоро тоя пакет сол струваше 70 стотинки, а сега сте го навирчили на цели 73 стотинки! Как не ви е срам?
    Заключение:
    След празниците, диетата е гарантирана.
  • 5 Си ган

    1 0 Отговор
    Какво коледно преяждане! Жената каза, докато не се изядат всички постни сарми никакво готвене до Нова Година ;)...в случая има коледно постене при мен..
  • 6 Ще влезем във форма

    0 0 Отговор
    с недояждане.
  • 7 Грульо

    0 0 Отговор
    "1. Хранете се често, но в малки количества"

    Викаш "клин клин избива? :D Пробвал съм много пъти - с ядене не става таз работа.