Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 13:45 3 335 11

Защо жените лъжат по-добре

  • жени-
  • мъже-
  • лъжа-
  • психолог-
  • връзка-
  • партньор

Психолог твърди, че дамите са по-успешни в контролирането на емоциите, свързани с вина и угризения на съвестта

Защо жените лъжат по-добре - 1
Снимка: Shutterstock

Изглежда, че има една конкретна лъжа, която е обща и за двата пола. Това е унисекс лъжата „Всичко ми е наред, добре съм“. До такъв извод стига проучване, проведено от филмовата компания 20th Century Fox, след премиерата на сериала „Лъжи ме” (Lie to Me).

Това изследване е проведено с около 2000 души и е публикувано във вестник The Daily Mail, пише Флагман. Мъжете заявяват, че лъжат около 6 пъти на ден, докато жените казват, че лъжат около 3 пъти. Дамите са склонни да лъжат за парите, които са похарчили („О, имам тази рокля от векове“) , а мъжете – за излизане с приятели за питие.

Проучване на Ballester-Arnal et al. (2018) посочва, че повечето лъжи, които се казват, са от сексуален характер. Според изследователите има три аспекта, които обясняват това.

На първо място влиза в игра относителния компонент на нашата сексуалност, в който високо ценим мнението на другите. Второ, сексуалността е надценена в нашето общество. Затова искаме да изобразим не само перфектен образ на себе си, но и да се преструваме, че сме най-добрите.

В този случай най-честите лъжи се отнасят до размера на пениса, способността да докараш партньора до оргазъм и да бъдеш отличен любовник. И трето, ние често лъжем, когато нашата сексуалност не съответства на това, което обществото очаква от нас.

„Жените не само че лъжат повече, но без съмнение го правят и по-добре“ Фабио Фусаро. Според проучване за изневярата жените лъжат по-добре от мъжете. Психологът Мануел Аларкон Молина твърди, че това е така, защото дамите са по-успешни в контролирането на емоциите, свързани с вина и угризения на съвестта.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе защо не на всяка и се получава?

    6 0 Отговор
    Лъжата.

    Коментиран от #5

  • 2 хан ювиги

    9 2 Отговор
    не са прости тия,които лъжат,а тия които им вярват, същото е когато избираме тарикати по избори,а после българите се чудят защо сме последни в цивилизования свят!

    Коментиран от #4

  • 3 Лорд Минчу

    15 4 Отговор
    Защото чувствителния пол е безчувствен!
  • 4 верно е

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "хан ювиги":

    Ама,при последните избори ,негласуващите бяха над 60%.Това се казва недействителни избори.Но,къде е Швейцария,къде е България.
  • 5 Идън

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе защо не на всяка и се получава?":

    Рядко се срещат жени,които не могат да лъжат. Не влизайте в ролята на добър ловец- просто някои жени не желаят да изпитват вина и искат да си заспиват с чиста съвест. То си го пише. Не знам дали на лъжата са и къси краката, но после става дълго...
  • 6 Liar liar

    9 1 Отговор
    Щото си мислят, че мъжете са прости и някой им се връзва.
  • 7 Gucci x Balenciaga

    2 3 Отговор
    Има нещо вярно от два дни гледам
    Inventing Anna - Netflix по истинската история на Ана Делви- Анна Сорокин, известна като Анна Делви, дъщеря на руски имигранти в Германия
    , най голямата измамница в света история на млада жена рускиня , която ограбва богати нюйоркчани...първите 30 мин.са малко скучни после ще се чудите възможно ли е наистина сериала си струва вниманието само 9 епизода
  • 8 Ооо

    10 2 Отговор
    Лъжат по-добре щото имат повече опит в лъжите както и защото много мъже се правят на тъпи като ги лъжат само и само да няма неприятни емоции
  • 9 Ооо

    1 1 Отговор
    Съсипахме белите дробове с ковид сега ред на черните ли идва ?
  • 10 Златка

    4 2 Отговор
    Първа Ева е прелъгъла Адам
  • 11 цербер

    0 0 Отговор
    „Жените не само че лъжат повече, но без съмнение го правят и по-добре“ отбелязва Фабио Фусаро.