Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 18:25 13 488 3

Тибетската диета за пречистване на кръвта

  • тибетска диета-
  • пречистване на кръвта-
  • тибет-
  • диета-
  • здраве-
  • полезно

Ако искате да повторите диетата, трябва да изчакате най-малко 10 дни

Тибетската диета за пречистване на кръвта - 1
Снимка: shutterstock

Тази здравословна диета от Тибет може да ви помогне да изчистите токсините от кръвта си, като по този начин намалите риска от мозъчен удар и инфаркт.

Всеки ден в продължение на 25 дни трябва да се пие специално приготвена напитка. 1-2 чаши се консумират винаги сутрин и винаги на гладно.

Напитката се приготвя от 300 грама лук и 1 килограм лимони. Двете съставки се нарязват ситно се слагат в 1.5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да се освободят всички полезни свойства от лука и лимоните.

Проучвания са доказали, че лукът и лимонът действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека. Отварата може значително да намали и риска от инфаркт и инсулт.

Лимоните са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар. Пектинът в цитрусите от друга страна потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема. Разбира се, голям помощник при храносмилането е и витамин С.

Лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещу стрес, камъни в бъбреците и помага за здрави венци. В него са открити серни съединения, които се усвояват лесно от организма. Чрез кръвния поток те попадат в главния мозък и оказват позитивно действие върху редица важни зони. Освен това лукът може да активизира и подмладява клетките, пише сайтът Gotvach.bg.

Ако искате да повторите тази диета, трябва да изчакате най-малко 10 дни преди да започнете да консумирате от отварата.

В периода на тази прочистваща диета е задължително да се спазват всички други правила на здравословното хранене. Това означава, че трябва да ограничите животинските мазнини и алкохола.

Диетата може да пречисти само клинично здрави хора, т. е. ако имате някакви здравословни проблеми и прилагате тази диета, можете само да навредите на здравословното си състояние.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    Ние ще се радваме , ако дочакаме копривата и киселеца . С гаранция ще сме пречистили кръвта !
  • 2 преминаващ

    7 0 Отговор
    "Цитронова киселина"
    Да,citric acid е,но не е цитронова. Поне проверявайте,преди да пишете глупости.
  • 3 Jacques Yves Moineau

    14 0 Отговор
    Че то останаха ли клинично здрави хора?