Last news in Fakti

27 Март, 2022 18:05 2 207 2

3 любовни ритуала за повече страст във връзката

  • любов-
  • страст-
  • връзка

Щастливите двойки имат своите ежедневни ритуали, които помагат за поддържане на близостта

3 любовни ритуала за повече страст във връзката - 1
Снимка: shutterstock

Ритуалите са част от живота ни. Правим ги, когато празнуваме нещо или когато се надяваме на късмет и щастие. Празниците са вид ритуали, с които празнуваме раждането си, любовта си, отбелязваме важни събития в живота си. Много хора не обичат да празнуват празници, свързани с любовта, защото смятат, че тя трябва да се празнува всеки ден и не се нуждае от специален ден, в който да я отбелязваме, пише сайтът az-jenata.bg.

Има нещо вярно в това схващане. За да бъде жива любовта и за да се поддържа страстта, ритуалите са важни. Двойките, които успяват да съхранят страстта, близостта и любовта помежду си имат своите ритуали всеки ден. Те им помагат да покажат ангажимента си един към друг, както и да заздравят отношенията си всеки ден.

Кои са трите ритуала, които да правите всеки ден за повече щастие и близост във връзката?

1. Гушкайте се в леглото всеки ден преди да станете.

Сутринта е забързан момент от деня, в който често нямаме време за нищо. Бързаме да се приготвим за работа, пием кафето си на крак, а често нямаме време дори за закуска. Ето защо сутрините са изпълнени със стрес. Ако допуснете стресът да вземе превес в ежедневието ви още от сутринта, това неминуемо ще се отрази на връзката и отношенията ви. Затова отделяйте по няколко минути сутрин, в които просто да се гушкате и да увеличите близостта помежду ви. Вярвате или не, този малък ритуал помага за подобряване на усещането за щастие във връзката.

2. Отделяйте време през работния ден, за да изпратите съобщение или да се обадите на партньора си.

Откъсвайте си малко време, за да се подсетите един за друг. Не чакайте вечерта, когато ще се приберете уморени и няма да ви се говори или да ви се прави нищо. Ще искате просто да се отпуснете на дивана и да се излежавате. Физическото и емоционалното изтощение от напрегнатите работни дни и забързаното ежедневие се отразяват на връзката. Затова използвайте момент, в който все още не сте достигнали точката на преумора и се чуйте с любимия човек. Разменете си няколко любовни изречения. Това е достатъчно, за да се почувствате част от едно цяло.

3. Провеждайте кратък разговор за чувствата си всяка вечер или колкото се може по-често.

Откровените разговори са много важни за близостта и усещането за принадлежност във връзката. Ако говорите открито за чувствата си, комуникацията ви ще се подобри. Говорейки за положителните и отрицателните чувства, които се надигат у вас и които се предизвикват в дадени ситуации допринася за изглаждането на проблемите и за увеличаване на привързаността във връзката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всъщност

    3 0 Отговор
    Ние ги спазваме и трите, но не знаех че са ритуали. Това са нормални неща за една семейна двойка дето не се мразят.
  • 2 Тираджия

    1 0 Отговор
    Милено навлизаш в чужди води , тези теми са за Венелина!