Необходими продукти:
- ¼ чаша зехтин
- 1 и ½ чаши бял ориз
- 2 чаени лъжици сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 1 щипка лют червен пипер
- 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
- ½ чаша копър, ситно нарязан
- ½ чаша прясна мента, ситно нарязана
- 500 г спанак, задушен и отцеден
- 2 и ¾ чаши студена вода
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма касерола на средна към висока температура. Запържете ориза, докато стане прозрачен. След като започнете да чувате пукане от него, добавете 2 чаени лъжици сол, пипера, лютия пипер, лука и разбъркайте. Гответе около 1 минута.
Добавете копъра, ментата, спанака и 2 и ¾ чаши вода. Разбъркайте, докато всичко се смеси и оставете да заври. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да се вари, докато оризът омекне или около 25 минути. Ако оризът има нужда, добавете още малко вода, покрийте и оставете отново да поеме.
Свалете капака. Разбъркайте и по преценка добавете още сол или вода, ако се налага. Сервирайте с натрошено сирене и резен лимон по желание, съветва Az-jenata.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ммммм
Ще се пробва.
10:13 29.03.2022
2 Komapak
Коментиран от #3
10:57 29.03.2022
3 Благодаря
До коментар #2 от "Komapak":
За препоръката ще си купя и ще пробвам.13:26 29.03.2022
4 ИМПЕРИАЛИСТ
18:22 29.03.2022