Last news in Fakti

6 Юни, 2022 14:58 9 276 33

Първият победител в "Биг брадър" прочете цените от менюто на ресторанти на морето (ВИДЕО)

  • победител-
  • биг брадър-
  • риалити-
  • здравко василев-
  • цени-
  • морето-
  • черноморие

Здравко подчерта, че има промяна в цените, но тя не е шокираща и те все още са поносими

"Нещо по изключително актуалната тема за цените по морето. Да, промяна има, но тя не е провокирана от желание за бърза печалба, а от реалността, в която живеем.

Въпреки това, с цената на огромни усилия и компромиси, цените в заведенията са повече от приемливи. Още повече един курортен град като Приморско предлага различен тип и категория заведения за хранене и избора от качество и цени е изключително богат.

Другата добра новина е, че за месец юни няма почти никаква промяна на цените за нощувка в частните квартири!"

Това написа във Фейсбук Здравко Василев - човекът, който стана първият победител в риалити шоу у нас - "Биг Брадър".

В самото видео той посещава заведения в морското градче и чете цените за аудиторията си в социалната мрежа - 400 грама шопска салата е 9 лева, 6,50 лева за 350 грама пържени картофи със сирене, 300 грама сафрид е 14 лева, 300 грама попчета 14 лева, кафето и минералната вода са по 2 лева. Това са цените в първия ресторант, посетен от него.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    40 2 Отговор
    Тоя сезон ще ни свалят кижите от гърба..

    Коментиран от #14

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 46 Отговор
    на които му е скъпо да не ходи на море !

    нали ви намалиха ддс-то какво още ривете?

    аре на село у някоя кална локва може да се къпете

    Коментиран от #9, #24

  • 4 Мхм

    68 3 Отговор
    Ще ни дерат,като костури.. затова газ към Гръцките острови или към Турция,по евтино и по чисто
  • 5 Прозаичен

    4 32 Отговор
    Това даже е евтино.
  • 6 Читател

    1 18 Отговор
    Добър подход...
  • 7 Тъжно

    37 3 Отговор
    Като едно време щайгите с домати и краставици в ладата. Опаа, то сега няма и в градините.
  • 8 Жокера

    54 1 Отговор
    Значи да хапне нормално ЕДИН човек и две питиета към 50 лв. Супер е....
  • 9 Теле

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ти в охладителя на АЕЦ
  • 10 ШОК, БОМБА, УЖАС

    56 0 Отговор
    2 лева кафето е в Италия, пичове. В Бергамо ми е 1.30 евро. Яжте си попчета по емнайсе лева порцията, мерси. Ако няма кой да излъжете тази година, догодина ще има по-нормални цени, ако пак няма, още ще намалите и така.
  • 11 123

    39 2 Отговор
    Да си ги ядаа. Гърция и Турция супер
  • 12 ашколсун, бре

    31 0 Отговор
    Голямо откритие,... ама не четеш из Нета статиите на по-умните хора, кой и защо доведе до драстичния скок на цените,...Не става въпрос за богат/беден българин, но всеки вече си прави сметката,... даже и без море може
  • 13 Голяма

    43 0 Отговор
    евтиния , няма що ! За едно четиричленно семейство 150 - 200 лева само една вечеря !
  • 14 Без л@йноморие се живее чудесно!

    34 1 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Ами като сте балъци да ви ди свалят!
  • 15 Брат

    30 2 Отговор
    му купи "Алепу" от офшорката на ДС милионерите , него Бою го ожени в София като кмет , сега тръгнал да хвърля стръв за балъци ! Пригответе минимум по 500 лева на ден за нощувка за едно семейство и се запасете с хапчета при диария !
  • 16 Дрон

    41 1 Отговор
    Да бе , обаче нормално един човек закусва, обядва и вечеря. Да не забравяме и сянката, защото и за нея те цакат с 25кинта и то какво става, за 4 членно семейство трябват 300кинта минимум на ден. И тук почваме с минусите- морето е кафяво, мутри и мутреси на всяка крачка, паркинг за автомобила няма, нацупени муцуни колкото щеш....... Някакси ще го пропусна.

    Коментиран от #20

  • 17 Генади

    35 1 Отговор
    Да си седят празни и да фалират!
  • 18 Aйде

    7 44 Отговор
    стойте си по селата бе, въшкари, копайте компиро и жулете ракиите! Или бегайте у Гърция, там на ръце ще ви носят. Хич на никой не сте изтрябвали тука с по 200 лв. в джоба и претенции до небето.

    Коментиран от #22

  • 19 Шест

    39 0 Отговор
    лева пържени картофи от фризерите във фритюрника с олио несменяно ? 2 попчета и половина - 14 лева , салата шопска 7 лева..... Сложи аперитив и чаша вино или бира и за това повече от скромно хапване се бъркаш с петдесетина лева , а персонала гледа на теб като на досаден бедняк !
  • 20 Андрон

    22 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дрон":

    Да ,ама за сметка на това ДНЕС бананите са евтини -даже по-евтини от българските домати ...при това ги има НАВСЯКЪДЕ ! Лапайте ...БАНАНИТЕ ! Шебеци заблудени ...Те това заслужавате ,като не щете да СКАЧАТЕ с тоягите -този път .

    Коментиран от #23

  • 21 Сребърният бушмен

    20 1 Отговор
    Супер са цените, за 7-8 дена на едно семейство 2 бона може и да не стигнат за 3-членно семейство като включим гориво, спане, храна. За сравнение в Турция all inclusive със самолет е 1800 - 2000 лв.
  • 22 Порно

    23 0 Отговор

    До коментар #18 от "Aйде":

    Добре , като не ни щеш , няма да идваме. Миналата година минахте метър заради ограниченията в Гърция , тая година ще плачете за украинките.
  • 23 Хаджи Генчо

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Андрон":

    Мани ги тези банани. Тези хотели по морето, "приватизираните" предприятия, върнати земи и имоти( абсолютно фалшиво в голямата си част). Там беше борбата. Бананите бяха за маймуните.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Турист по неволя

    15 0 Отговор
    Ми то само на едно ядене за тричленно семейство идва поне 100 лева и то, ако се внимава какво се поръчва. Ако се поръча и алкохол...бира, чаша вино за вечеря, ракийка към салатката...за двама поне по още 15-20 лева.Ако се хранят 2 пъти на ден, обяд и вечеря плюс малко алкохол...идва вече към 220-240 лева на ден. За закуска нещо от супера плюс безалкохолно и бира и поне още 20 лева на ден..
    Става по 240-260 лева на ден само яденето за трима...ами отделно чадър и шезлонги, ами нощувката...ами горивото за транспорт. То само яденето за 7 нощувки ти излиза 1700- 1800 лева плюс другите разходи поне 300 лева гориво, плюс за чадър и шезлонги по 40, че и повече лева / ако ги смятаме по 10 лева чадъра и 3 шезлонга пак по 10 лева, но мисля, че е повече /, т.е. плюс още 6-7 дни по 40 лева, прави 240-280 лева. Дотук сметката е към 2250-2400 лева и ти остават нощувките...идея си нямам и там какво чудо ще е, но ще е пак към 80-100 лева поне за обикновена стая...и става общо към 550- 700 лев, добавени към останалите разходи...2 800- 3 100 лева. Без непредвидени допълнителни разходи...
    Леле майко...и това само за 7 дни в някакво си Приморско, представям си на по-лъскавите места каква скъпотия ще е.
    И като се има предвид, че за по-малко пари може да се почива в Турция на ол инклузив и да не мислиш за нищо...и то със самолет в Бодрум например.
    Или за тия пари, ако детето е до 12г. И две седмици на ол инклузив с автобус и ще останат и пари...при добра оферта ще спестиш по
  • 26 Турист по неволя

    9 0 Отговор
    ...ще спестиш на половина. Наскоро гледах оферти с автобус на ол инклузив по 400 лева на човек в 4 или 5 звездни хотели, на първа линия. И ако комбинираш 2 хотела или удължиш в един, идва към 1600 лева за двама възрастни за 2 седмици, в които получаваш всичко накуп, пълен релакс. Не мислиш за паргинг, за кола, за храна, за чадър и шезлонги. Всичко ти е в цената. Не мислиш за нищо. Почиваш като бял човек.
    Често за дете до 12 години е безплатно или се доплаща малко отгоре...
    Особено изгодно идва май месец, че и юни понякога, също и края на септември и целия октомври, когато е идеално там за почивка.
  • 27 Турист по неволя

    13 1 Отговор
    Никога не бих похарчил над 3000 лева за седмица в Приморско, като за половината ще почивам с половинката си 2 седмици на ол инклузив на първа линия в 5 звезден хотел с осигурен транспорт за половината пари.
    И с останалата сума още 2 седмици...май, октомври. Макар, че често излизат такива оферти и за първата половина на юни и втората половина на септември... И не харчиш нито стотинка за нищо. Всичко ти е в пакетната цена.
    Излиза, че вместо 1 седмица в Приморско, мога да почивам с половинката си 4 седмици в Турция...За едни и същи пари. Само дето при едната оферта ще ми се скъсат нервите да ми искат пари за какво ли не... Дори за паркинг не съм предвидил сума...към 3100 лева още за колата и идва към 3200 лева, може и повече...
    А при другата оферта почивам цял месец на спокойствие и не мисля за ннищо.
    Така, че благодаря за панаира и циганията в Приморско, но парите не ги бера от дърветата и си ги ценя. Както и спокойствието ми.
  • 28 3232323232

    7 0 Отговор
    Тази година ще преобладават късите почивки....3-45 дена максимум. Няма как да е иначе при положение че още не са индексирани заплатите като хората. Аз съм платил 11 нощувки в апартамент в Поморие. 70лв на ден. Има си кухня и всичко необходимо. Ще разредя до минимум храната навън. Някои коктеил...сладоледи...бира на плажа...с сафрид. Но няма да е както преди със сигурност.
  • 29 5555

    8 2 Отговор
    Аз пък не разбирам къв е тоя зор да спиш в 14 квадрата стая и да муаш в ресторанта на всяко ядене. Типичната бг черта да се говори само за пиене и ядене и прословутата Гърция хахахахха. Миналата година 14 дни ал инклузив през немски оператори за Турция или Кипър беше 199 евро със самолета. Много още хляб има да ядете. Дубай пр2з н2мски оператор 7 дни с полетите 299 евро... айде живи 3 здрави
  • 30 Хихата

    7 0 Отговор
    И какво излиза сега - за 40 лв. 5-звездни хотели могат га осигурят пълен пансион (за чужденци), но когато е на свободна консумация съдират кожи (!?!). Тогава как ще искат българите да почиват на нашето море?
  • 31 От Германия

    2 0 Отговор
    Чак такива цени няма. Живея в Германия, не съм попадал на подобни оферти. Дори мога да кажа, че Турция и континентална Гърция излизат по-изгодно от Бг, оттук са по-изгодни гръцките острови.
    Също често има и изгодни оферти за далечни, екзотични дестинации като Тайланд, Шри Ланка, Филипини, Кения, Куба, Доминикана... От Бг тези дестинации за 1 седмица често са по-скъпи от същите тук за 2 седмици...Има по 750 евро за 1 седмица до
  • 32 незнайко

    9 0 Отговор
    Домати 3 лв.кг. Краставица 2.50 лв. кг. Сирене 10 лв. кг. Общо 15.50 лв. за 3 килограма !!! Това е на борсата в Бургас .400 грама са 1/7 от тези 3 килограма !!! 15.50 :7 = 2.20 лева за порция !!! Останалите 7 лв СА ПЕЧАЛБА !!! ЗДРАВЕЙТЕ ЗА НОРМАЛНОТО !!!
  • 33 Дъртият

    0 0 Отговор
    Велик!