Last news in Fakti

10 Юни, 2022 14:58 1 686 4

За световен рекорд: мъж от Уелс пи в 56 кръчми за 24 часа

  • рекорд-
  • рекорд на гинес-
  • пъб-
  • кръчма-
  • уелс-
  • гарет мърфи

Едно от изискванията пред рекордьора е било да пие безалкохолни напитки в пъбовете, които посещава

Отдаден на страстта си, мъж от Уелс подобри световния рекорд на Гинес, като посети 56 различни пъба за 24 часа и изпи поне по една напитка във всеки, съобщава ЮПИ.

Гарет Мърфи, на 29 години, от Карнарвън, е пил в 56 пъба в Кардиф в рамките на 24 часа на 5 февруари. Така е подобрил рекорда на Мат Елис от 2021 г., който е посетил 51 пъба, пише БТА.

Публикация, споделена от Mirror Now (@mirrornow_in)

Едно от изискванията към Мърфи е да пие напитка във всяко заведение, но питиетата трябва да бъдат безалкохолни.

Гарет споделя, че е пил и бира по време на опита си, но напитките му са били предимно портокалов сок, ябълков, кока-кола, лимонада, диетична пепси кола и сок от червена боровинка.

„Знаех, че трябва да стоя настрана от бирата „Гинес“, тъй като това е доста тежка напитка. Пих бира в няколко избрани пъба, но знаех, че не бива да прекалявам“, споделя Мърфи пред официалния сайт на „Световните рекорди на Гинес“.

Гарет добавя, че опитът му за рекорд е „най-трудното нещо, което съм правил в живота си. Всичката упорита работа и подготовка си заслужаваха. Чувството е страхотно да постигнеш нещо подобно“, и уточнява, че сертификатът му от организацията ще бъде поставен на видно място в дома му.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    4 1 Отговор
    Е те тия сочат с пръст руснаците и има викат алкаши. Па като дйдат тук и видят кръчма се правят на цветни телевизори у главите.
    А и за незапознатите да кажа, че най-много се пие в Полша, след това в Украйна и чак на края Русия, Сърбия, Македония и естествно България. (разбира се, че не последно място).
  • 2 селтак

    6 0 Отговор
    Браво бацце!!! Е сега рабахте ли що не требва да сме членове на ЕС? Мъжете в кръчмите,жените на печката,и като мъжът се прибере да го чака цекленка с уиски(поне 12 годишно) и после ако жената я боли глава или други женски номера,бой и е.....!🤣🤣🤣
  • 3 Мъж от Перник

    2 0 Отговор
    100 ракии по 50мл. за 6 часа. Кръчмите не ги е бройл.
  • 4 Раданч Татлъту

    1 0 Отговор
    Социален дарвинизъм.🐵🐵🐵