Last news in Fakti

11 Юни, 2022 11:08 9 848 57

"Биологичен мъж не може да бъде лесбийка", твърди млада норвежка и е на съд за това

  • лесбийка-
  • норвежка-
  • лгбти-
  • баща-
  • кристина елингсен

Кристина Елингсен е обект на полицейско разследване заради това, че е изказала точно този неоспорим факт в Туитър

"Биологичен мъж не може да бъде лесбийка", твърди млада норвежка и е на съд за това - 1
Снимкa: Shutterstock

Млада норвежка е заплашена с 3 години ефективна присъда заради това, че е казала, че биологичен мъж не може да бъде лесбийка. Да, абсурдът стигна до невиждани нива. Кристина Елингсен, която е част от феминистката организация „Международна женска декларация”, сега е обект на полицейско разследване заради това, че е изказала точно този неоспорим факт в Туитър, предават световните агенции, цитирани от БЛИЦ.

„Защо FRI (местна феминистка организация, бел.а.) учи младите хора, че мъжете също могат да бъдат лесбийки? Не е ли това конверсивна терапия* ?”, пита тя в кратко съобщение в социалната мрежа. Елинсен също поставя под въпрос легитимността на съветникът на FRI Кристин Йентофт, който е роден мъж, но идентифицира себе си като лесбийка.

„Йентофт е мъж, който се представя за лесбийка – толкова е откачила организацията, която представлява той и която би следвало да защитава интересите млади лесбийки. Как това помага на тях, при положение, че по логиката му и мъже могат да бъдат такива?”, пита още Елингсен, която подчертава още, че да се допусне идеята, че биологичен мъж може да бъде майка... колкото и странно да звучи, е „дефинирана форма на дискриминация срещу жените”.

Кристина Елингсен е заплашена с 3 години затвор заради фактологично издържаното си изказване, което обаче е в разрез с нови изкуствен морал на определени групи и НПО-та

Оказва се още, че младата норвежка вече е попаднала и под ударите на „Амнести Интернешънъл – международна неправителствена организация за защита на човешките права. От там я обвиняват в „тормоз” заради това, че е обявила, че мъж е мъж. Да, наистина.

Законите за „престъпления на омразата” в Норвегия през последните години станаха още по-драконовски. В момента там да се критикува т.нар. „джендър идеология” се счита за престъпление, наказуемо с до 3 години затвор.

„За някои групи изказването на факта, че жените и момичетата за от женски пол, и че мъжете не могат да бъдат жени, момичета, майки или лесбийки, се приема за омраза. Намираме се на кръстопът, защото настоящият случай е прецедент за Норвегия. Ще е интересно ако съдът приеме обвиненията, но ще е още по-интересно, ако не ги приеме”, написа в своя защита след обвиненията феминистката Кристина Елингсен, която съвсем скоро може да се окаже за 3 години зад решетките заради изказването ѝ, „изпълнено с омраза”.

Прецедентът обаче бе създаден още през 2021 г., когато норвежец бе вкаран в затвора за 3 седмици и глобен солено за това, че умишлено е сгрешил пола на някакъв си трансджендър във Фейсбук.

И докато в по-голямата част от света хората, които не “спазват правилата” на LGBTI движението, са заплашени обикновено блокиране от социалните мрежи, то в Норвегия и като цяло в скандинавските страни изглежда вече това е наказуемо със затвор.

Наскоро бившият финландски депутат Пайви Расанен бе обвинена, че използвала „реч на омразата”, цитирайки текстове от Библията, в които хомосексуалността определяна като срамна и ненатурална. Тя впоследствие бе оневинена.

Миналата година полицаи от Мърсисайд бяха част от рекламна кампания с постер на знамето с дъгата, на което пишеше „Да се държиш обидно е престъпление”.

През 2019 г. полицията във Великобритания разследваше случай на „престъпление на омразата”, при което трансджендър жена не е получила роля в порно филм, защото все още имала... пенис.

Видно от тези и много други примери либералният западен свят живее в паралелна на реалността вселена, където биологичните, физични и дори морални закони са заменени с разни идеологии, които въвеждат със сила изкуствено създадени фалшиви ценности, неприемливи за обикновения човек. Достатъчно показателно за това бе реакцията на 14-годишните деца на мача между Унгария и Англия преди дни, които освиркаха английските футболисти за това, че коленичат в подкрепа на екстремисткото движение Black Lives Matter.

*Конверсивна терапия - опит чрез психотерапия да се промени сексуалната ориентация на човек


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    84 2 Отговор
    😂 ше търсите фюрера ! В доброто старо време такива “мъже” ги кастрираха и ги третираха наравно с чифудите 💁
  • 6 Селския

    103 7 Отговор
    И тия били "цивилизованите".........после защо си искаме Русия.........

    Коментиран от #25

  • 7 Либералдемонокрацията

    48 2 Отговор
    Може, можеееее! Всичко може!

    Коментиран от #22

  • 8 Цар

    93 1 Отговор
    Това са им ценностите - бесовщина и сатанизъм. Диктатура на джендърите. Репресии за нормалните хора.
    Природата не търпи такива извращения и борба с нея. Много развратени народи ще погинат. Завинаги!
  • 9 Госあ

    73 2 Отговор
    Не случайно великият Си Дзинпин, водач на древният народ на Поднебесната тотално забрани джендърите и всякакви дискусии за третополови в обществените медии. Най вероятно ще бъде прилагано и генно инженерство за лечението им 💁😂
  • 10 Престъпления за затвор

    84 0 Отговор
    Други "престъпни" твърдения:

    "Двама мъже не могат да създадат дете."

    "Мъжът не може да има цикъл."

    "Само жената може да бъде майка"
  • 11 Фашизм

    68 1 Отговор
    Това е. В момента сме в преход от демокрация (от която почти нищо не е останало) във чист фашизъм, примесен с диктатура. Примери колкото искаш.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Знаещ

    62 1 Отговор
    ЛГБТ пропагандата и феминизмът са две идеологии, целящи намаляване на световното население с цел увладяване на климатичната криза. ПП, като партия, прокарваща Западни интереси в България, ако беше управлявала няколко години щяха да узаконят гей браковете и активно да промотират гореизброените идеологии. Сега всеки гласуващ за тази партия - кое според вас е по-важно - защитаване на националния интерес на България, като се промотира раждаемостта (при замираща нация) чрез запазване на традиционните български ценности или легализиране на тези простотии? Не може да сте патриоти и да сте съгласни и с двете.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хихихи..

    38 1 Отговор
    Всички наши русофоби са гендро-лезбо-модифицирано-мумифицирани космически обекти от планетата на мумуните с основен вожд/кога не спи/ Дърт Байдън Вейдър!
  • 19 Стефан Петров

    64 1 Отговор
    След този материал остана ли още съмнение в някого,че запада, към който ни приобщиха, деградира? Ако не се противопоставим решително и нас ни очаква това. Евроатлантическите ценности вече вонят.
  • 20 Само едно ще ви оправи...!

    49 1 Отговор
    Една голяма мотика-номер16 и на полето...!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Либералдемонокрацията":

    Що да не може и МЪЖът има език и ръце?

    Коментиран от #40

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Госあ

    42 0 Отговор
    Новината щеше да бъде забавна, ако не беше тъжна. Простолюдието замени природните закони обобщени от физиката и биологията, както и историята с отделна реалност, “метавселена”. За съжаление, това е предсказано преди няколко века от умните - “ там където истината е с лъжа примесена и истината е лъжовна, там където нищото броят за нещо и нещото ще стане нищо” ще цитирам пак Цао Сюецин. Това е демокрацията на простолюдието 💁
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Стефан К

    44 0 Отговор
    А какво е правото на убеждение, според теорията на демокрацията - например тук първо ни се забранява познанието като форма на правото на убеждение /защото правото на самостоятелно познание на света е също основно право, включено в правото на убеждения/ -вече нямаме право да възприемаме човека с неговите природни дадености, а по начин, по който той желае, колкото и да е несъвместим неговия възглед за себе си с реалността или с моя възглед за него. Нямаме право да назоваваме нещата така, както ги виждаме.

    Аз нямам нищо против този човек, да смята за себе си, че е лесбийка, но имам много против да искат от мен да го възприемам за лесбийка, кога най-после ще стане ясно, че за много от нас проблемът не е в правата на ЛГТБ да се смятат за такива, а в задълженията на НЕ-ЛГТБ да виждат ЛГТБ само по един начин. Ако ЛГТБ наистина са последователни, то те трябва да дадат както на себе си правото да се смятат за нещо, така и на мен да ми дадат правото да не ги смятам за такова нещо.
  • 27 Госあ

    28 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Един мъж може да бъде балетист, но не може да бъде лесбийка 💁 Природа 💁
  • 28 Госあ

    34 0 Отговор
    В свят в който непрактикувала гинеколожка ни говори за енергетика, фелдшери за генетика и търгаши за морал, по добре да си сатрап !
  • 29 700

    30 0 Отговор
    Май всичко е логично, започнаха да се карат по между си всякакъв вид типове определения и течения в половете. Щом и те не могат да се разберат, какво ще правим тука в прованса.. Бедни, бедни Дарвин, да си беше останал на Галапагос))
  • 30 Боко праните гащи

    26 0 Отговор
    Колко са злобни лисбийките и как мразят мъжете.
  • 31 Объркан толераст,

    33 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пич":

    Ако по пътищата и магистралите най-вече, разрешаваха "различни", да вървят в обратна посока или напреко, много народ щеше да си иде. Същото е и с човеците, не можеш да вървиш срещу посоката, защото ти идва от вътре, ще трябва да се научиш, Бог ти е дал тази посока.
  • 32 Анонимен

    24 0 Отговор
    Ако хомосексуалистите и транссексуалните не се покаят, ще отидат в ада, независимо дали го вярват или не.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Страна на фиорди и педофили

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тапет Нула":

    Разбира се че може, Кирчо Измамника е типичен пример и могат да го покажат в норвежкия съд!
  • 35 Хахаха

    23 0 Отговор
    Напълно нормално е да я осъдят. Това е все едно да кажеш че македонците са българи
  • 36 Конят в Реката

    35 0 Отговор
    Изводът от тази статия е:Ако искате да имате деца не си взимайте жена ,имаща проблеми с простатата.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Правилно

    13 1 Отговор
    Няма едни феминистки да казват на един мъж лесбийка ли е той или не !
  • 40 Калоян

    20 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь":

    Във въпроса ти се съдържа отговора.Мъжът има език и ръже и НЕ може да бъде лесбийка.Може да бъде лесбия.
    Мен ме озадачава нещо друго.Защо една докторка съм длъжен да я наричам доктор,една министърка да я наричам министър,а една лесбийка има правото да се нарича така и не я задължават да се нарича лесбия??!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Механик

    24 1 Отговор
    Е това искат да направят и тука. А вие се кефете, че сте в някакъв измислен съюз! Това е запада за съжаление. Там положението вече е неспасяемо и ако продължаваме да сме членове на тоя съюз, доброволно или доброзорно ще ни наложат това. Просто е въпрос на време.
    За съжаление, българското шиле едва ли ще се организира за излизане от евросъюза.

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    "новите нормални" се карат помежду си......
  • 48 консерва

    18 0 Отговор
    Тези хора в Норвегия съвсем са изтрещяли. Как един мъж да не обича жени? Ако не обичаме жените,то размножаването на човечеството ще спре. То ще е обречено на крах.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ......па

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    Норвегия НЕ е член на Европейския съюз.
  • 51 Наблюдател

    11 1 Отговор
    "либералният западен свят" все повече заприличва на фашизъм!
  • 52 Колега

    8 1 Отговор
    Към тези изпитвам вече само отвращение.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Асанчо

    10 0 Отговор
    Ето ви демок ра ти чните и евр оатлан тически ценности.В Скандинавия отдавна викинги изобщо няма,останаха само хю мне таа.
  • 55 Мба

    7 0 Отговор
    Антихриста е вече на земята

    Коментиран от #57

  • 56 АноН

    4 0 Отговор
    А аз мисля, че е Биологично Проста!
  • 57 АноН

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Мба":

    Да тук е. Деджал от Шейтана (Сатаната)