Last news in Fakti

28 Юни, 2022 14:17 759 4

Джейсън Момоа призова към действия за опазване на океаните

  • джейсън момоа-
  • океани-
  • опазване-
  • околна среда

"Океаните се нуждаят от нас", заяви актьорът

Джейсън Момоа призова към действия за опазване на океаните - 1
Снимка: БГНЕС

Актьорът Джейсън Момоа, който се превъплъщава в Аквамен в едноименния филм, призова към действия, за да бъдат опазени морските ресурси, преди откриването на конференция на ООН за защита на океаните, предаде АФП, цитира БТА.

"Океаните се нуждаят от нас", заяви актьорът пред стотина младежи от цял свят, събрали се да обсъдят действия, които биха подтикнали новите поколения за действия в защита на океаните.

"Трябва да потърсим начини да поправим вредите, които сме причинили, без здрав океан нашата планета, каквато я познаваме, няма да съществува", добави той.

Джейсън Момоа участва в закриването на младежкия форум за иновации на плажа Каркавелос, на двайсетина километра от Лисабон.

Към тях по-късно се присъедини португалският президент Марселу Ребелу де Соуза и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, който порица забавянето на решенията на политиците за опазване на океаните.

Антониу Гутериш от днес участва в конференция на ООН за океаните в Лисабон, организирана съвместно от Португалия и Кения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сирена

    5 2 Отговор
    Кипи безмислен труд.
    И тоя използва дилъра на Зеленски
  • 2 Соваж бейби

    1 1 Отговор
    Такива като този пич викинг категория ,Адъм Драйвър ,Лейди Гага ,Том Холанд и още много със подобна красота не знам как се избират ?Обаче надминава очакванията ми и желание да ги гледам .Къде са наистина красивите хора като Леонардо Дикаприо,Ал Пачино,Колин Фарел ,Робърт де Ниро,Дон Джонсън някой вече доста стари но незаменими .Холивуд вече не е това което беше ,и филмите им са .....не са това от едно време
  • 3 Коментар

    2 0 Отговор
    Винаги са ми били интересни тия холивудските марионетки, като вземат да призовават?!
    Нима не знаят замърсяването от къде идва???
    Нима корпорациите, които се опитват да махнат средната класа, не са основните замърсители???
    Нима тия същите, дето ни говорят за зелената сделка, не са основните причинители на глад, болести и войни???!!!
    Само холивудските д..ли не са го разбрали това още!!!

    Досущ като Брад Пит и Анджелина Джоли!
    Направиха гигантски печалби, участвайки във филми, дето показват колко "велики" са мюриканците, а в следващия момент Мюрика 20г "демократизира" страни като Афганистан и накрая подари оръжия за милиарди на талибаните???!!!

    Когато спре да има понятие милиардер, едва тогава човечеството ще спре с войни, болести и глад!!!
  • 4 Спондж боб

    0 0 Отговор
    Който не опазва океаните ще бъде убоден с тризъбеца или набит от Амбър Хърд.