1 Юли, 2022 22:30 8 598 4

Най-често допусканата грешка при прането

  • пране-
  • пералня-
  • мръсни дрехи-
  • грешка

Оказва се, че не сортираме дрехите правилно, преди да ги пъхнем в пералнята

Най-често допусканата грешка при прането  - 1
Снимка: Shutterstock

Всички ние сортираме мръсното пране най-вече по цветове. И именно по този начин ги пъхаме в пералнята. След известно време обаче и дрехите, и пералнята, се прецакват. Но защо?

Е, оказа се, че това е така заради груба грешка, която мнозина от нас са допускали при сортирането на мръсните дрехи, пише jenata.blitz.bg.

Сортирате по цветове е важно, но не е единственият признак, по който да сортираме мръсните дрехи. Има друга „формула“, която е много по-правилна.

За да се удължи живота на пералнята, елементите на гардероба трябва да се комбинират в зависимост от теглото им, съветват специалистите.

„Очевидно е, че мокрите дънки и тениските имат различно тегло. Поради тази причина, ако ги сложите заедно, устройството ще се разклати много повече по време на цикъла на центрофугиране, което може да доведе до преждевременно износване на амортисьорите“, поясняват експертите.

По думите им, ако спазваме това правило, то и пералнята, и дрехите ни ще имат много по-дълъг живот.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хаберих

    0 0 Отговор
    Женската гръд е особено чувствителна и се нуждае от специални грижи, включващи на първо място редовни профилактични прегледи. Някои навици от ежедневието, за които не се замисляме, могат да влошат външния й вид и нейното здраве, затова е добре да се откажем от тях. Учени от Швеция обявиха сензационно, че ако пиете 3 и повече чаши натурално черно кафе дневно, ще се простите бързо със стегнатия си бюст. В изследването са участвали 300 доброволки-любителки на напитката. При 17% от тях в хода на изследването размерът на гърдите е станал по-малък. Така че кафето е враг на бюста, а водата е най-добрата му приятелка.
  • 4 Мокра котка

    2 1 Отговор
    Като перете котката или кучето, слагайте омекотител и намалете оборотите на центрофугата.