Last news in Fakti

21 Юли, 2022 15:02 2 649 6

Netflix загуби още милион абонати

  • нетфликс-
  • загуба-
  • аудитория-
  • абонати-
  • стрийминг-
  • стрийминг платформа

Повишаването на цените и все повечето конкуренти сред стрийминг платформите се отразяват зле на аудиторията на Нетфликс

Netflix загуби още милион абонати - 1
Снимка: Shutterstock

След като се радваше на дългогодишно господство като крал на стрийминга, Netflix се изправя пред предизвикателството за запазване на короната си. Стрийминг гигантът загуби близо 1 милион абонати между април и юли, тъй като все повече хора се отказват от услугата, предава БГНЕС.

Netflix заяви, че очаква ръстът на записванията да се възобнови по-късно тази година.

През април компанията съобщи за първата си загуба на абонати от 2011 г. насам - новина, която беше последвана от съкращаване на стотици работни места. Конкурентите ѝ оспорват нейното господство, а повишаването на цените се отрази негативно.

Загубите, отчетени във вторник, са най-големите в историята на фирмата, като най-голям брой съкращения през тримесечието са извършени в САЩ и Канада, следвани от Европа.

Гай Бисън, изпълнителен директор на Ampere Analysis, заяви, че е "неизбежно" Netflix да започне да разхлабва хватката си на пазара.

"Когато си лидер, има само една посока, в която да вървиш, особено когато се появи голяма конкуренция, каквато Netflix наблюдава през последните няколко години", каза той.

Това е рязка промяна за Netflix, която се радваше на години на привидно неудържим растеж, след като направи революция в начина, по който хората по света консумират развлечения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    12 3 Отговор
    Ще ви кажа каква е истината за отлива.Нетфликс сключи 100 милионен договор с Хари и Мегън Маркус,което стана и повод за прекратяване на договорите.Същото се случи и със СКАЙ спорт,когато изгониха водещите в следобедното футболно шоу и ги замениха с черни жени ,които разбират от футбол покрай любовниците си

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Тия както бензинаджиите, реши че вдигат ли цените, овцете ще си продължават да плащат. Е да, ама това става само в бензиностанциите в България
  • 3 абе, чета

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    ти коментара и се сещам ,що в Бг, няма качествено кино,театър, журналитика....политика
  • 4 Тошко

    6 1 Отговор
    Закривайййй
  • 5 Иво Пирата

    5 0 Отговор
    Кой ще ти плаща за НетФликс бе, в Galaxy Torrent ги има всички филми, сериали и предавания от там, при това абсолютно безплатно!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.