Last news in Fakti

23 Юли, 2022 10:05 4 548 4

Рецепта на деня: Пилешко в доматен сос

  • пилешко месо-
  • доматен сос-
  • какво да сготвя

Леко и вкусно ястие

Рецепта на деня: Пилешко в доматен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 800 грама пилешко месо
  • 75 грама растително масло
  • Една глава лук
  • Един морков
  • 40 грама целина
  • 30 грама брашно
  • Около 100 грама пресни червени домати
  • Щипка захар
  • Щипка червен пипер
  • 7-8 зърна черен пипер
  • Няколко листа дафинов лист

Начин на приготвяне:

Първото, което трябва да направите, е да сварите пилешкото месо в подсолена вода. Докато чакате пилешкото месо да се свари, на друг котлон разтопете растителната мазнина и задушете в нея морковите, лука и целината (преди това ги нарежете на ситно или ги настържете).

Към задушените зеленчуци добавете доматите, които са нарязани на ситно, като долеете с малко вода. След като се сгъсти и водата се изпари сложете брашното, а малко след това и червения пипер. Разредете получения сос с бульон от вареното пилешко месо.

Добавете черния пипер на зърна, дафиновия лист и щипката захар. След като поври за 15 минути го свалете от огъня и го пасирайте. След като свалите вареното пилешко, може да го изпечете във фурна до златист загар или да го сервирате варено. Всяко парче се залива със сос и може да се гарнира със сварени зеленчуци, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за РЕЦЕПТАТА госпожо МАРИНОВА

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бабината рецепта

    3 0 Отговор
    Беше уникално вкусна, дали защото се прибирахме от игра изгладнели като вълци през зимата, или защото пилето беше домашно. Сега не смея да купя нещо, станало за 38 дни от 30 гр. на 2 килограма.
  • 4 Вени

    2 0 Отговор
    не си написала, ти как РАЗТОПЯВАШ растителната мазнина ?