Last news in Fakti

23 Юли, 2022 10:35 6 275 5

Том Круз взе огромен хонорар

  • том круз-
  • хонорар

Равноправието в Холивуд засега е много далече, щом стане дума за пари

Том Круз взе огромен хонорар - 1
Снимкa: Shutterstock

Том Круз е недостижим, поне що се отнася до печалбата. И макар че чековете му за последните две части на "Мисията невъзможна" възлизат на "скромните" 12 и 14 милиона долара, очаква се приходите му от "Топ Гън: Маверик" да надминат $ 100 милиона. Неговите договори включват не само предварителен хонорар за актьорската игра, но и процент от печалбите - и той получава този процент независимо дали филмът е печеливш, или не, пише Variety. "Топ Гън: Маверик" обаче е един от трите най-доходоносни филма на 2022 г. с боксофис от 1.2 милиарда до момента. Така че и процентът на 60-годишния Круз ще бъде солиден, пише segabg.bg.

"Повечето актьори не си струват парите. Само Круз и може би Дуейн Джонсън си заслужават заплатата", казва неназован шеф на голямо студио пред специализираното издание. В продължение на десетилетия най-високите актьорски заплати достигаха около 20 милиона долара - тенденция, започната от Джим Кери в "Маската", но числата започват да растат.

Уил Смит, макар да не е имал голям филмов успех напоследък (освен шамара на "Оскарите"), ще получи $ 35 милиона за участието си в "Еманципация". Apple пък ще плати 30 милиона на Леонардо ди Каприо за ролята му историческата драма на Мартин Скорсезе "Убийците на цветната луна". Толкова очаква и Брад Пит за участието си във все още неозаглавена драма за Формула 1, която ще бъде режисирана от създателя на "Топ Гън: Маверик" Джоузеф Козински.

Netflix няма да остави Крис Хемсъурт да обеднее, като му плати 20 милиона за продължението на екшъна Extraction, а звездата на "Енола Холмс" Мили Боби Браун ще получи 10 милиона, за да повтори ролята си. Тя обаче не е най-успешната жена в киното. С най-висок хонорар понастоящем е Марго Роби. Звездата на предстоящия "Барби" ще захрани банковата си сметка с 12.5 милиона долара - също колкото ще получи и партньорът ѝ в лентата Райън Гослинг.

Не падат по-надолу и звездите от успешните комикс екранизации. Дуейн Джонсън-Скалата ще играе супергероя на DC Comics "Черният Адам" срещу чек от 22.5 милиона, а Хоакин Финикс освен "Оскар" за първия "Жокера" ще добави към сметката си и $ 20 млн. за предстоящото продължение. И Том Харди ще прибере толкова за "Венъм 3", а Джейсън Момоа е оценен на "едва" 15 милиона в продължението на "Аквамен".

Вин Дизел също ще снима поредната (десета) част на "Бързи и яростни" срещу пачка от 20 милиона.

Разбира се, парите не са всичко. Variety отчита, че звезди като Робърт Дауни младши, Мат Деймън и Емили Блънт биха могли да спечелят повече на "свободния пазар", но за привилегията да изиграят второстепенни роли в новия филм на Кристофър Нолан "Опенхаймер" те ще приемат хонорари от само... 4 милиона долара. В откривателя на атомната бомба ще се превъплъти Килиан Мърфи, чиято заплата не се споменава.

Равноправието в Холивуд засега е много далече, щом стане дума за пари. Аня Тейлър Джонсън ще получи $ 1.8 милиона за продължението на "Лудия Макс" - "Фюриоза", а Джейми Лий Къртис ще участва за последен път в хоръра "Хелоуин" срещу 3.5 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 редник

    6 0 Отговор
    Ах, тази... Венелина1

    "В откривателя на атомната бомба..."
    И къде е "открита" бомбата - в някоя пещера или при разкопки от римско време?

    Създадена, направена, изобретена...
  • 4 Изкуфял

    2 0 Отговор
    сектант.
  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Най известния Сциентолог . Можем да включим и Траволта .