Last news in Fakti

23 Юли, 2022 16:51 2 102 4

Иван Лечев за турнето на Фондацията

  • фондацията-
  • концерт-
  • иван лечев

Това му е хубавото на лятото – нещата се отварят, хората излизат навън и ние сме тук, за да ги забавляваме

„Фондацията” тръгна на лятно турне. Китаристът на групата Иван Лечев се шегува, че музикантите през зимата спят зимен сън.

„Това му е хубавото на лятото – нещата се отварят, хората излизат навън и ние сме тук, за да ги забавляваме. Имаме дати за Варна, Бургас, Пловдив, Панагюрище, Кюстендил, Плевен – къде ли не”, похвали се китаристът. Той призна, че много обича да свири в Созопол, защото 15 години е живял на къмпинг, близо до курорта. Освен там, и в родната му София, Лечев обича концертите и в Пловдив, пише vesti.bg.

Той си припомни забавна случка от Прага – там музикантът веднъж забравил багажа си. Инструментите си обаче никога не е губил.

Китаристът на „Фондацията” подчерта, че репетицията е много важна част от работата на музикантите. „Покойният ми баща проф, Боян Лечев казваше така: Ако не свириш един ден и не се поддържаш, разбираш само ти. Ако не свириш два дни и не се поддържаш, разбират и преподавателите. Ако три дни не го правиш, разбира и публиката”, спомня си той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фершел

    5 5 Отговор
    Дрът дръгел
  • 2 Корона амбър файв

    2 0 Отговор
    А ЗИМА ТА ти.ли че лекуваш заразените с рамбо в2 5 а
  • 3 Иван Лечев

    6 0 Отговор
    е много добър професионалист. Благодаря му за изкуството, което ни прави щастливи. Желая му успех на турнето.
  • 4 Чашков

    5 0 Отговор
    Виждам грозни коментари. Както се казва....груба селяшка проява.Младите не слушат качествена музика. Повечето , де.