Last news in Fakti

27 Юли, 2022 12:19 1 903 4

Дрон спаси 14-годишно момче от удавяне (ВИДЕО)

  • дрон-
  • испания-
  • удавяне-
  • спасителна помощ

Детето се борело с мощен прилив

Дрон спаси 14-годишно момче от удавяне (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Животът на 14-годишно момче в Испания беше спасен благодарение на новаторска програма с използването на дронове, която бе въведена на плажовете в южноевропейската страна, предаде Ройтерс.

След като момчето започнало да се дави в морето край плаж във Валенсия, до него стигнал дрон, който му спуснал спасителна жилетка и то е успяло да се задържи на повърхността до пристигането на спасителен екип. Пилотът на дрона разказа, че в този момент тийнейджърът е бил в много тежко състояние и че вече почти не е имал сили да плува.

Базираната във Валенсия компания "Дженеръл дроунс" е започнала да работи с испанските плажни спасители през 2017 г., в град Сагунт, северно от Валенсия. Сега компанията разполага с над 30 пилоти и техните дронове помагат на спасителите на 22 плажа в цялата страна.

След като е било извадено на сушата, на момчето бил подаден кислород от медиците в пристигналата линейка и то е било откарано в местна болница, където е прекарало едно денонощие.

За първите шест месеца на тази година при различни инциденти в Испания са се удавили общо 140 души, което е с 55 процента повече спрямо същия период на 2021 г., сочат данните на испанската спасителна служба, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патето Яки

    4 2 Отговор
    Кирчо не дочака да му пуснат спасителен пояс, удави се.
  • 3 Приятна изненада -

    4 3 Отговор
    - плажът не е набучен с мутренски чадъри и пясъкът се вижда !
  • 4 Соваж бейби

    7 1 Отговор
    Браво нещо положително и модерните играчки,не само за лоши неща като войни например да се ползва.