1 Август, 2022 12:31 1 239 1

Не прекалявайте с пиенето на алкохол на плажа

  • плаж-
  • алкохол-
  • напитка-
  • опасно-
  • здраве-
  • бира-
  • коктейл

Има няколко причини поради които прекомерната консумация на алкохол на плажа може да се окаже опасна за вас

Не прекалявайте с пиенето на алкохол на плажа - 1
Снимка: Shutterstock

Повечето от нас свързват дълго чаканата почивка с насладата от любимото питие на плажа. Ако все още не сте заминали на лятна ваканция край плажа, вероятно в сънищата ви се прокрадва чаша с любимата ви алкохолна напитка, студена бира или коктейл, с който обичате да се разхлаждате край плажа, докато си почивате, пише az-jenata.bg.

Пиенето на алкохол на плажа обаче може да се окаже доста по-опасно, отколкото предполагате. Причините са няколко.

Ако планирате да влизате във водата, определено не трябва да сте пили алкохол. Алкохолът предизвиква объркване на мозъка, който ви кара да не успявате точно и акуратно да определите позицията на тялото си във водата. Така може да изгубите ориентация накъде е брегът, къде са посоките горе и долу. Това ви поставя в сериозен риск от удавяне. Дори да ви връхлети не толкова голяма вълна, тя може да се окаже потенциално опасна за живота ви, ако сте под влияние на алкохол.

Ако планирате да влизате във водата с лодка или друго водно превозно средство, отново алкохолът не е добра опция. Карането на каквото и да е превозно средство, след като сте пили алкохолно питие носи риск за живота. Знаем го много добре и на сушата. Опасно е и даже, ако сте наблизо до брега. Всякакви непредвидени ситуации могат да възникнат. Справянето с тях е по-трудно и рисковано под влияние на алкохол.

Освен тези рискове трябва да се вземе предвид и фактът, че алкохолът действа като диуретик. Той дехидратира тялото, а това е лош фактор в лятната жега. Алкохол на плажа, слънце, вятър, солена вода са условия за опасно дехидратиране на организма, което може да доведе до сериозни последици, особено при алкохол в по-изобилни количества. Ако пиете алкохол на плажа е от изключително голямо значение да пиете повече течности и вода.

Алкохолът увеличава и риска от рак на кожата, който и без това съществува, докато сте на плажа и се излагате продължително на слънце. Това е така, защото алкохолът предразполага към по-лесно изгаряне на кожата, което води до повишен риск от рак на кожата впоследствие. Алкохолът е един от факторите, които трябва да вземете предвид, докато сте на плажа. Не забравяйте да прилагате по-често слънцезащитен крем, ако пиете алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧУЙ ЧУЙ

    1 0 Отговор
    ама ЧАКАЙ ЧАКАЙ малко ТА който обича алкохол във всякакъв вид КВО изобщо ЩЕ прави НА плажа...кръчмата МУ Е слънце👍