5 Август, 2022 14:58 2 504 2

Кит отново бе засечен да плува по течението на Сена (ВИДЕО)

  • кит-
  • белуга-
  • бял кит-
  • река-
  • сена-
  • франция

За втори път в рамките на последните месеци кит е засичан да плува във водите на реката, като първият бозайник не успя да оцелее

Кит отново бе засечен да плува по течението на Сена (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Експерти започнаха уникална операция по спасяването на белуга, попаднала, незнайно как, във водите на река Сена. Обичайното местообитание на този вид едри морски бозайници са полярните и субполярни води на Северния ледовит океан, пише NOVA.

Белугата е плувала по течението на реката във френската столица в разстояние на около 80 километра северозападно от града. Все още не е ясно какво е здравословното състояние на белия кит. А от отговора на този въпрос зависи как ще бъде организирана спасителната акция, казаха за „Ройтерс” от местната пожарна служба.

В края на май тежко болна косатка преплува десетки мили по Сена, но почина, след като опитите да бъде върната обратно в морето се провалиха. Месец по-късно друг кит с дължина около 10 метра също беше забелязан в Сена.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дистрибутора

    4 0 Отговор
    Нека си плуват бе, какво им се бъркате?

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дистрибутора":

    Виж как си ми схаванал мисълта ,ми нали тук са най големите аквариуми,как ще оправдае цената на билета ? Poropop (Clip Officiel)