Last news in Fakti

9 Август, 2022 12:13 8 702 13

Катя и Здравко от "Ритон" вдигнаха градусите като "разкриха крадец"

  • здравко и катя-
  • ритон-
  • нова песен-
  • клип-
  • крадец

"Крадецът на мисли" е най-новата им песен, чийто клип приковава вниманието още от първия кадър

Катя и Здравко от "Ритон" вдигнаха градусите като "разкриха крадец" - 1
Снимкa: БГНЕС

Дует "Ритон" извадиха кошницата с изненадите това лято с националното си турне из България, което продължава с пълна сила. Катя и Здравко празнуват своята 45-та годишнина на сцената по-колоритни и атрактивни от всякога, пише show.blitz.bg.

Наскоро, в разгара на топлите дни, най-успешния роден дует вдигна градусите още повече с "Крадецът на мисли" - най-новата си песен, чийто клип приковава вниманието още от първия кадър. В парчето се пее за аромат на рози и една вдъхновяваща любов. Такава, каквато е и реалната между Катя и Здравко.

"Всяка сутрин Здравко ми носи кафе в леглото с един пълнозърнест кроасан и една роза", споделя Катя, с което потвърждава, че онова, което се случва във видеото, е реалност и в живота, и то без режисура.

Любопитен момент при снимките на клипа към "Крадецът на мисли", които продължават два дни, е, че някои от наблюдаващи хора отстрани си помислили за миг, че се снима новият сезон на "Ергенът", защото и там розата е визитна картичка.

Когато видите кокетната атмосфера във видеото към песента, може би ще се запитате откъде е тя, и вероятно ще останете изненадани да разберете, че става дума за мястото, където Катя и Здравко се чувстват най-добре - в Банкя. Неслучайно.

"Вярвам в предначертанието на съдбата. Навремето Здравко е бил войник тук, в Банкя, и дори от нашия балкон се вижда неговото поделение. Като студенти също идвахме много често в Банкя, не знаехме изобщо, че някой ден ще живеем тук. Живеехме в София, а сега най-хубавото е, че нямаме съседи (смее се)", споделя още с типичното си чувство за хумор Катя. А Здравко е категоричен, че по-хубаво от това място няма. "Малкият площад с красивите сгради, побрали толкова история...Прекрасно място!".

Във видеото се виждат дневни и нощни снимки. Дневните, както стана ясно, са от Банкя, а нощните - от хитово столично заведение в центъра на София. Участва и любимата театрална група на Катя и Здравко, с която те си сътрудничат вече 25 години. Неин ръководител е Цвета Лазарова.

"Страхотни са! И са девствени – и за камерата, и за екрана, което е много важно, защото имат излъчването на едни бъдещи актьори", не крие възхищението си Здравко.

Режисьор на "Крадецът на мисли" е Добромир Николов. Музиката и аранжимента са дело на Щерион Пилидов. Песента е по стихотворението на Росен Димитров.

До края на лятото, а и след това, "Ритон" ще бъдат все в работен режим, защото им предстоят концерти в Пловдив (14.09.- Летен театър), Русе (4.10. - Канев център) и София (3.11. - зала 1 на НДК).

Освен това имат да записват нов клип, както и нови песни. А време за почивка май не са си предвидили. Но както споделя Здравко - "за нас по-хубава почивка от това да сме си вкъщи няма".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катето

    14 0 Отговор
    Много обича все още да вдига..... градусите ! А Здравко - да гледа .....
  • 2 сила

    26 2 Отговор
    НЯКОЙ ХОРА НЕ ЗНАЯТ КОГА ДА СЕ ОТТЕГЛЯТ ДОСТОЙНО.......2022 година сме вече , не 1982 ра и не сте РОЛИНГ СТОУНС
  • 3 Иван

    13 1 Отговор
    Дайте път на младото поколение тези хора не се налага и Васил Найденов и Йорданка Христова и кой ли не да не изброявам
  • 4 ПОПРАВКА

    20 1 Отговор
    ДЪРТИ КУФАРИ
  • 5 ПЛУЖЕК И

    13 0 Отговор
    МНОГО БОТОКС...
  • 6 Цял живот

    15 1 Отговор
    Живот! Ядене, пиене и пеене, не щем да ни спъва КАРИЕРАТА, ни дете ни коте!
  • 7 Люси Иларионов

    2 0 Отговор
    Още не съм забравил 100000 лв. от Биг Брадър
  • 8 яаяя

    9 0 Отговор
    Крайно неприятни и двамата. Като Лисицата и Базилио от Пинокио. Двама шмекери измекярски. Здравко ако може да изпее на живо и две ноти, без да сбърка, черпя Джони Уокър черен етикет.
  • 9 Мармот

    6 0 Отговор
    Я тези още ли пеят то само по една песен на година ако изкарват със какво живеят .Разчитат на стара слава и интерес от тези който ги харесват.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 юйя

    2 0 Отговор
    Етасимусе зверрския фотошопинг на снимката най-горе - те така не са изглеждали и преди 45 години, когато са били млади. Кого лъжат само, не мога да разбера. Преди беше лесно, но сега с интернета и уикипедия - няма как да си скриеш годините, винаги остават следи.
  • 12 аватар

    2 0 Отговор
    Чак пък пълнозърнест...

    Коментиран от #13

  • 13 Борманио

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "аватар":

    Искат да се модерни, ама не са разбрали, че и на това му отмина модата преди няколко години. А като гледам леопардовата блузка на цоцоланата и карираното сакенце на Здравко, просто са за предаването Модно престъпление.