Last news in Fakti

19 Август, 2022 15:44 7 241 35

Десислава Иванчева: Налага ми се да живея и да си гледам детето с 250 лева на месец!

  • десислава иванчева-
  • социални помощи-
  • дете-
  • оплаквания

Бившата кметица на столичния район "Младост" признава, че ѝ е много трудно да се оправя с мизерните помощи

Налага ми се да живея и да си гледам детето с 250 лева! Това сподели ексклузивно пред "България Днес" бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Жалката сума Иванчева получава като социална и детска надбавка.

"Срам ме е да се моля. Затова реших да разпродам повечето си дрехи. Тези дни прегледах гардероба и ги отделих. Мечтая да заведа Валентин-Александър на море", разкрива ексуправничката, която е майка на 9-месечното момченце.

Иванчева признава, че ѝ е много трудно да се оправя с мизерните помощи. Само една кутия мляко за бебето е 35 лева. Заради цените на билетите за градски транспорт предпочита да си стои вкъщи. В ежедневието гледа сама малчугана, като посочва, че той е най-голямата ѝ радост. Планира скоро да му организира кръщене.


Въпреки че зачена ин витро от донор и реши да е самотна майка, Иванчева казва, че ѝ е тъжно, когато е сама. Радва я това да гледа как малкият расте. "Валентин-Александър ме спаси и ми осмисли живота. Напоследък казва "тата", без никой да го е учил. Може да ми подсказва да му намеря баща", шегува се бившата кметица.

Тя е изумена, че от Бюрото по труда ѝ отказали обезщетение за безработица, обяснили ѝ, че не е уволнена. Иванчева беше отстранена от поста си след ареста по корупционни обвинения.

Сега се чака решението на последната инстанция - Върховния касационен съд. По процеса за подкуп подсъдими са още бившият кмет на района Петко Дюлгеров и заместничката на кметицата - Биляна Петрова. Спецсъдът даде 20 г. на Иванчева, а апелативните спецмагистрати намалиха наказанието на 8 г. решетки.

"Измъчиха ни за глупости. През 2018-2020 г. беше брутално мачкане. Спомням си как на протеста хвърлиха студента зад колоните на Министерски съвет като чувал с картофи. Това най-много ме възмути. Беше страшно! Не трябва да го забравяме! Сега духа вятърът на промяната. Силно се надявам, че ще бъдем оправдани. Има надежда заради промяната в политическия живот, макар и главният прокурор да си е още на поста", коментира Десислава Иванчева.

Тя се определя като положителен човек, който вярва, че сегашният период е по-цивилизован от времето на ареста ѝ преди повече от 4 г. "Приемам го като някакво изпитание, но още не съм разбрала каква е поуката, че животът ми се прецака", вайка се бившата кметица. Все пак гледа да е благодарна, че тя и близките ѝ са здрави, осъзнава, че има и по-трагични съдби от нейната.

Иванчева не пропуска да отговори на тези, които смятат, че е родила, за да отърве пандиза. "Законът има еднаква тежест за всички. Единствено, ако ме пратят в затвора, мога да гледам детето си до навършване на годинка. Не ми се вярва да чакат да я навърши, за да ми го вземат", казва известната подсъдима.

По думите ѝ, дори делото да бъде върнато на поправителен, това ще е някаква победа, защото процесът е пълен с драстични нарушения. "Изчезна ми калъфът на един от телефоните, които са иззети. Оказа се, че няма никакви протоколи - пълна пародия! За мен е още по-сложно, защото всяка една инстанция е свързана с допълнителни разходи", вайка се екскметицата.

Запитана за здравословното ѝ състояние, Иванчева споделя, че микроаденомът, който има в главата, е наред. Не така стоят нещата със зъбите ѝ. При престоя в ареста те са станали чувствителни, започнали са да се клатят, а венците - да се оголват. "Невероятна болка изпитвах, когато трябваше да се мия с ледената вода в ареста. Казаха, че може да се оправи, ако ми мине стресът. Аз се правя на спокойна, но знам къде живея и вътрешно ми е напрегнато", изтъква Десислава Иванчева.

Избори за ЧРД

Изборите за нов парламент, насрочени за 2 октомври, съвпадат с рождения ден на известната кметица. "Пожелавам си след вота по-добро бъдеще - за детето ми и за мен. И да не се връщат повече на власт тези, при които ме арестуваха", казва с усмивка на уста бившата управничка на "Младост". Покрай майчинството тя е по-малко активна политически. "Приятно ми е, когато хората ме спират, поздравяват ме за смелостта да се опълча срещу строежите и мафията и заявяват, че ме подкрепят", посочва Иванчева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трезвомислещ българин

    53 56 Отговор
    То в затвора пари няма да ти трябват!

    Коментиран от #6, #23, #24

  • 2 Последният Прокурор

    71 56 Отговор
    Офф горката, а като зимаше подкупите не ти беше зле нали

    Коментиран от #16

  • 3 Жена

    69 43 Отговор
    с достойнство , смачкана от преалчната мафия !
  • 4 Мамул

    66 29 Отговор
    Ваклин груп я смачка тази жена! Само да демонстрират сила и жестокост.
  • 5 А бе

    45 57 Отговор
    Тая що не е в затвора?

    Коментиран от #7

  • 6 Психиатър

    43 9 Отговор

    До коментар #1 от "Трезвомислещ българин":

    Жестокостта е признак на сериозно разстройство на личността.
  • 7 Голубой

    27 13 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Защото изродът като теб ще влезе там!
  • 8 Тома

    68 1 Отговор
    А кака минка от факултето взема хилядарка защото е самотна майка а бащата е в другата стая.
  • 9 кУмУнист

    31 42 Отговор
    Еее хванаха те с рушвета и сега ще ядеш мукара.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    63 16 Отговор
    Така е, Иванчева, така е! Като се бъркаш в работата на строителната мафия, така ще е! Твоята публична екзекуция е с цел, никой да не дръзва да се бори с мафията! Само в България, главния прокурор не може да бъде изгонен и разследван!

    Коментиран от #28

  • 12 Реалист

    30 38 Отговор
    Ми харчи от крадените мъ:)
  • 13 аре сега

    49 32 Отговор
    Хванаха ли я с белязани пари в кафенето? Хванаха я. Кой знае колко е лапала и преди това. Да не мислите, че инвитрото е евтино нещо, аре сега. Аз ли я карах да ражда без мъж? Ами всеки в този живот трябва да си прави сметката и се простира според чергата.
  • 14 Бойко Рашков Дамаджанов

    23 29 Отговор
    И това ти е много . Мутро комунистическа .
  • 15 Минка мутресата

    29 28 Отговор
    Ако не бяха хванали с подкупа сега щеше с повече левове да си гледа детето, айде гний в Ада!!!
  • 16 ССоросс

    20 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последният Прокурор":

    "ВЗИМАШЕ"
    Първо се научи да пишеш, това бе изигран номер на мафията.
  • 17 Добре, че донора е бял

    16 8 Отговор
    Питай съсетките как си намират,, спонсори,, може и да ти помогнат, извод,, живей честно и почтено и бог може да помогне,,....да видиш една,, хала,, която,, воюва,, като,, Дон Кихот,, а сега..... от това положение,, пази боже,,....!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 сдфгиоп

    23 7 Отговор
    То така се става от фризьорка кмет. Що не дойдат да арестуват за подкуп Деси от моя вход? Аре стига глупости. Ще лежи, има закони. То и много други трябва да лежат, ама тав изтегли късата клечка. Който си играе с огъня, ще се опари.

    Коментиран от #30

  • 20 Що?

    25 7 Отговор
    Малко ли открадна бе, Иванчева?

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ъъъ

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Трезвомислещ българин":

    Еми то за това е това дете.За да не може да влезе в панделата.Умен ход ,браво.
  • 25 Аууу Ко ще правим

    11 7 Отговор
    Като броеше пачките в багажника добре беше.
  • 26 Га яде евраците

    11 6 Отговор
    Добре беше, корумпирана мафиотка.
  • 27 Протестърът.

    11 2 Отговор
    Много бързо ги изхарчи, по леко я карай.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    С ареста на Иванчева куките с КПКОНПИ се изср?ха на главата на Б. Борисов! Чао ГЕРБ, сори!

    Коментиран от #33

  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 6 Отговор

    До коментар #20 от "Що?":

    Тия двенките, Десислава и Биляна, ако бяха от корумпираните кметове, до сега адвокатите им СТО ПЪТИ да бяха платили на прокуратурата и да са прекратили делото ..........
  • 30 Голям праз

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "сдфгиоп":

    Да , има закони, но не се спазват. И късата клечка и я изтеглиха, точно тези които трябва да са в затвора.
  • 31 бушприт

    3 1 Отговор
    Кирчо и Кокорчо харчат парите на българите,а Иванчева стана най-голямата престъпничка в България. Още не могат да осъдят убиеца на Милен Цветков и убиеца на двете млади жени,...............ноооооооооо Иванчева била за затвора,видите ли?!?!?! Разни пачки и кюлчета..........Иванчева е "капо дей тути капи" на престъпността в Бългерията. Убиеца от Норвегия го пуснаха да си ходи в чужбината,а Иванчева си има дело,не става да бъде освободена......Кривосъдие българско. Убиецът на българските войници,къде е,какво стана с него? Никой нищо не казва.
  • 32 Болярин

    2 3 Отговор
    Иванчева, ТИ, с какво си по-различна от другите майки, които разчитат на същите пари ? Все още ли се взимаш за БОГОПОМАЗАНА ?!!
  • 33 Пак съм аз

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За интересен ли се мислиш със самоопределението "империалист" и ползваш "сори" за авторитет !?! Това не ти помага да наложиш мнение и да повлияеш някому ... Фактите, че ГЕРБ на всички избори е предпочитана от болшинството българи, са ОЧЕВАДНИ !!! Нямам "сори" за напъните ти, просто ... само СЪЖАЛЯВАМ !!!
  • 34 Фактология

    3 3 Отговор
    Който иска да потърси, по времето, когато е кметица се хвали как обиколила много страни, снимки от Гърция, ала-бала. Парички е лапала по схемата, но като е дигнала мизата, Ваклин я притисна. Айде сега кажете невинна е, ми не е! Детето го роди но 50 години само и само да не лежи, а трябва. После някой й е виновен? Я пак?
  • 35 Ама смешно

    0 0 Отговор
    Вайка се, че няма пари, а в същото време се готви да спретне кръщене.