24 Август, 2022 22:30 3 107 6

Лъжичка мед сутрин премахва токсините и стреса

  • мед-
  • ползи-
  • токсини-
  • стрес

Редовната консумация на мед укрепва имунната ви система

Лъжичка мед сутрин премахва токсините и стреса - 1
Снимкa: Shutterstock

Повечето хора са запознати със здравословните ползи на меда, но какво ще постигнете, ако следвате инструкциите на диетолозите и приемате една чаена лъжичка всяка сутрин?

Тъй като все повече хора премахват бялата захар от диетата си, популярността на меда започва да расте, коментира „Локално“.
Диетолозите съветват да се добавя към овесените ядки, но и към други здравословни специалитети. Той е идеална алтернатива на захарта и е напълно натурален, пише dariknews.bg.

Ако все още не сте решили да го включите в такава степен в храненето си, тогава определено трябва да помислите за една чаена лъжичка мед всеки ден – тази проста рутина има многобройни ползи за нашето тяло.

Редовната консумация на мед укрепва имунната ви система, но това е само един от многото полезни ефекти на този продукт.

Медът подобрява кръвообращението и укрепва сърдечната сила и сърдечния ритъм. Освен това подобрява храносмилането и регенерацията на тъканите и подпомага регенерацията на кръвните елементи. Медът има антибактериално действие, подобрява изхвърлянето на токсичните вещества от организма, а също така действа срещу стреса.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочи

    3 1 Отговор
    Имам мед, ако ставаше така, охоооо.....
  • 2 Имодиум

    0 9 Отговор
    И води до сигурно разстройство.
  • 3 Просветен илюминат

    2 4 Отговор
    След което отивате в офиса и цял ви правят на маймуна,но вие сте спокойни,защото сте взели една лъжица мед,а тя прави чудеса.
    Те и лекарствата постоянно ги рекламират,но да сте чули да е фалирал някой производител или аптека,защото хората са здрави от пиене на хапчета?
  • 4 Селянин

    1 1 Отговор
    Прост народ, слаба държава. От четене на такива статии се мре на 50 от инфаркт. Медът основно съдържа глюкоза и фруктоза горе долу поравно. Да изядеш една лъжичка мед сутрин е равносилно на това да изядеш същото тегловно количество захар, което е повече лъжички. Глюкозата може да се абсорбира от почти цялото тяло, но фруктозара само в черният дроб. Ефекта върху организма е пик на инсулина, което води до рязък спад след кратко време и от там рязко огладняване за въглехидрати и изнервено състояние заради активация на режимът "бий се или бягай" в мозъка. Исторически човешкият вид е имал рядък и труден достъп до мед, защото основно е бил намиран, а не култивиран. Използвали са го за получаване на енергия при тежки физически усилия или в периоди на глад. Ако след приема на мед не се забави ефекта с много фибри бедни на въглихидрати или не се изгори веднага чрез мускулите, всичката тази захар се превръща в мазнина в черният дроб и по тялото. Та умната с меда и с четенето на подобни статии.
  • 5 Идън

    2 0 Отговор
    Медът се разтваря в чаша хладка вода и се пие на глътки поне час или два. Иначе си е едно натоварване на организма и той трудно го усвоява по този начин.В чашата може да се добави лимонов сок или канела .Тези аровмати не случайно присъстват в парфюмерията редом до лавандулата- ванилията- ментата и тамяна.
  • 6 Цепкало

    0 0 Отговор
    Не само с обесените ядки,може да слагате и супена лъжица мед в чая сутрин,преди да го изпиете на закуска.