Last news in Fakti

1 Септември, 2022 14:49 946 2

Уин Бътлър от групата Arcade Fire отрече да е насилвал сексуално жени

  • уин бътлър-
  • arcade fire-
  • сексуално насилие-
  • обвинения

Той потвърди, че е имал отношения с четирите жени, отправили обвиненията, но твърди, че те са били по взаимно съгласие

Уин Бътлър от групата Arcade Fire отрече да е насилвал сексуално жени - 1
Снимка: БГНЕС

Певецът Уин Бътлър от канадската група Arcade Fire, която е на турне, отрече обвиненията в сексуално насилие и непристойно поведение от 2015 г. до 2020 г. според четири анонимни твърдения, разпространени от музикалния сайт Пичфорк, съобщи АФП, предаде БТА.

Той потвърди, че е имал отношения с четирите жени, отправили обвиненията, но твърди, че те са били по взаимно съгласие.
"Никога не съм докосвал жена против волята й", казва Уин Бътлър в изявление за Пичфорк. "Въпреки че всички тези връзки бяха по взаимно съгласие, искрено съжалявам за всички, които съм наранил с поведението си", добавя той и споменава, че е имал проблеми с депресия и алкохол.

Една от предполагаемите жертви, небинарно лице, което през 2015 г. е било на 21 години, твърди, че е било сексуално насилвано от певеца, който е бил на 34 години, съобщава американската медия.

Тази жена твърди, че Уин Бътлър е плъзнал ръката си под панталона ѝ, докато са пътували с кола, а след това и в апартамента ѝ.

Три жени на възраст между 18 и 23 години в периода 2016-2020 г. описват също "непристойни" отношения поради "разликата във възрастта, динамиката на силата и контекста". По онова време звездата, на която са били фенове, е била на възраст между 36 и 39 години.

Съоснователката на групата и съпруга на Уин Бътлър - Режин Шасан, уверява, че "той никога не би докоснал жена без нейно съгласие и е сигурна, че никога не го е правил" в друго изявление за Пичфорк.

Обвиненията се появиха дни преди групата да започне новото си турне в Дъблин, Ирландия, във вторник.

"Аркейд файър" се завърнаха през май с албума "We".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъдещето

    2 0 Отговор
    Как лека полека тикат човечеството само и единствено в онлайн пространството - виртуална любов, виртуални рапъри, виртуален живот с аватари.
  • 2 жалните кифлици страдат

    2 0 Отговор
    "непристойни" отношения поради "разликата във възрастта,