Last news in Fakti

2 Септември, 2022 16:48 2 801 10

Италианска бездомна двойка се ожени, след като живя 30 години на летище

  • бездомни хора-
  • италия-
  • летище-
  • сватба

Двойката ще остане за няколко дни в хотел във Варезе за меден месец и се надява сега да започне нормален живот

Италианска бездомна двойка се ожени, след като живя 30 години на летище - 1
Снимка: Shutterstock

Италианска бездомна двойка се ожени днес, след като е живяла най-малко 30 години на италианско летище, предаде АНСА.

Атилио и Долорес и двамата над 50-годишни, бяха бракосъчетани от кмета на Варезе, в района на миланското международно летище Малпенса, където те са прекарали по-голямата част от живота си заедно. Долорес беше облечена в бяло, а Атилио в черно. Кметът на Варезе Давиде Галимберти обяви, че те вече са съпрузи на церемония в сградата на общината. Сватбата бе отпразнувана след кампания, в която се включиха благотворителни организации, подпомагащи бездомници.

Пред репортери Атилио разказа, че е водел нормален живот, но после изникнали семейни проблеми, които в крайна сметка го направили бездомник, живеещ години наред на летището. Долорес не разказа каква е нейната история, превърнала я в бездомница, но благодари на всички, които са помогнали сватбата да се случи.

Хуманитарни работници от три организации бяха свидетели на церемонията, описана от кмета Галимберти като много красива сватба.

Доброволци се погрижиха за грима, прическите и тоалетите на младоженците. Двойката ще остане за няколко дни в хотел във Варезе за меден месец и се надява сега да започне нормален живот. Благотворителни организации смятат, че ще могат да намерят работа и малък дом за двамата бездомници.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не мое да е вярно

    23 4 Отговор
    На Запад всички благоденстват и живеят в рая. Чудя се кога ли ще оценим това, което имаме и ще спрем да искаме още и още.
  • 2 менделсон

    1 1 Отговор
    най после им се отвори пара6ута
  • 3 Студопор

    3 0 Отговор
    Душици мили... 😢
  • 4 У контейнерите

    2 4 Отговор
    Са бездомните.... сега като имат дом, могат вече и да се разведат,да си търсят,, младежи,,.....!
  • 5 Мунчо

    8 4 Отговор
    Абе и тия май ги мързи да гледат! Точно пък в тази зона на Италия (Варезе, Малпенса които са на 30-40 км от Милано) ако не си инвалид, който да не може да прави нищо и да ми кажеш, че не може да си намериш работа... Те това вече е мързел... 😂
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роза

    4 0 Отговор
    Една хубава новина!Дано Бог даде на тези хорица да изживеят по-добре остатъка от живота си и да бъдат винаги заедно-докато смъртта ги раздели!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Соваж бейби

    7 0 Отговор
    Ей, само едно не мога да разбера ?Защо не се помага на клошарите в собствените им държави ,а се полагат солидни помощи за мигранти ,голяма част от които са паразити !Винаги се питам когато видя или чуя за клошари в собствената си държава.Един политик не чух ,може и да съм пропуснала да работи или програма за такива хора.Защото човек ако е клошар ,не може да търси работа мръсен ,без адрес ,без интернет и банкова карта ....Хората и да им даваме по някой лев няма да ги оправи в живота ,за съжаление .
  • 10 На тебе ко даде бог.?!

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Роза":

    Набожна ли си,не ни пази той от такива като тебе....!