Last news in Fakti

16 Септември, 2022 13:56 10 411 14

Рибари оцеляха като по чудо, след като акула скочи в лодката им (ВИДЕО)

  • акула-
  • рибари-
  • рибарска лодка-
  • лодка-
  • инцидент

Рибарите записали данните на акулата и я освободили в океана

Рибари оцеляха като по чудо, след като акула скочи в лодката им (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Oгромна акула мако скочи на борда на риболовен кораб и уплаши група рибари. Рибарите плавали на "Лейди Ан", 12-метров кораб, управляван от Sea Ventures Charters от Монхеган, Мейн, САЩ през август, предава Metro.

Във видеозапис рибарите наблюдават как заловена акула мако скача и излиза от водата зад лодката. След няколко секунди обаче акулата настига лодката и скача директно на палубата. Рибарите хукват по стълбата на палубата, докато 7-метровата акула се мята на кораба.

"Преживяване, което се случва веднъж в живота!", Sea Ventures Charters пише в публикация във Facebook. "За щастие никой на борда не пострада!"

Акулата е била измерена, маркирана и след това освободена, допълват от Sea Ventures Charters.

"Лейди Ан" често извежда рибари за маркиране на акули - процес, който включва улавяне и освобождаване на съществата с цел събиране на научни данни. От средата на юли до август "Лейди Ан" превозва рибари, които примамват хищниците, а след това ги залавят.

След това акулите се качват на борда, където се измерват, маркират и фотографират. Данните се изпращат на Националната програма за маркиране на хищници от вида Apex на Националния морски риболов.

Рибарите успяват да маркират и измерят акулата, преди да я изкарат през транеца на лодката. По-рано същия ден рибарите на лодката уловили и маркирали две "красиви" сини акули, казаха те.

По-рано това лято друга акула ужаси плажуващите на плажа Рокауей в Ню Йорк, когато изскочи от водата по подобен начин. Същата седмица плажът в Ню Йорк беше затворен за движение на акули.

Тази година броят на наблюденията и нападенията на акули се увеличи по цялото източно крайбрежие. Някои учени смятат, че това може да е свързано с морската гореща вълна, която привлича повече риби за стръв по-близо до брега.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    0 1 Отговор
    Жалко
  • 2 Въй

    17 0 Отговор
    7-метрова? Въййй
  • 3 ТОВА НА КЛИПА Е 2 МЕТРА

    15 0 Отговор
    Дали има и толкова
    Факти фактииииии май всичките ви новини и за войната за такива
  • 4 Анти-маймуна

    22 0 Отговор
    7 фута не са 7 метра. Що за невежество.

    Коментиран от #5, #13

  • 5 Абсолютно точно

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анти-маймуна":

    Което пишете е вярно !
  • 6 Журналистката

    11 0 Отговор
    правилното видео ли е качила в статията?! Акулата изглежда приблизително толкова дълга, колкото високи са момента в клипа. Съмнявам се, че става въпрос за 7 метра.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Събинче,

    4 2 Отговор
    това може и да е делфин. При акулите Мако перката на опашката е разположена вертикално, а при това "рибе" перката е хоризонтална.
  • 8 Пежо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Журналистката":

    И на мен ми изглежда до около 2,3 метра максимум...Тия май са гледали скоро "Челюсти"...
  • 9 Събиноо Събино

    4 0 Отговор
    ясно е, че английският ти е на ниво плаен английски на гларус от 80-те години, но сляпа ли си?!? Не изгледа ли видеото, на което ясно се виждат размерите на рибата - между 1,70 и 2,00 метра...
  • 10 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Журналистката":

    Ако 7 м акула скочи в 12 м лодка - според мен ще я строши, но най-малкото ще я обърне. Зимата капарирахме ветроходна лодка 17,40 метра и август месец обикаляхме 10 дена между Анцио - Понца - Тосканския архипелаг и Фиумичино. Не мога да си представя, ако 7-метрово чудовище се пльосне отзад, дали няма да я изправи като воден скутер...
  • 11 Нашийник

    6 0 Отговор
    Искам да попитам авторката (без да се засяга) "размерът" има ли значение. Щото некои "инструменти" са по 1 фут и повече.
  • 12 Рапана

    3 0 Отговор
    7 метрова ,алооо събинооо само х.у.и.ща ти са в главата
  • 13 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анти-маймуна":

    Ти , грамотни ми сир ки , виждал ли си ?
  • 14 Незнайко

    0 0 Отговор
    Какви 7 м бе, нали се вижда, че е не повече от 1,80-2 м, сравнете я с мястото, в което се мята, както и с последния рибар , останал близо до нея!!!Спрете с тези "сензации"!