Необходими продукти:
- домати - 3 кг;
- чушки - 2 кг червена капия;
- чушки - 500 г чорбаджийски;
- чесън - 2 глави;
- магданоз - 2 връзки.
За саламурата:
- оцет - 2 ч.ч.;
- олио - 2 ч.ч.;
- захар - ½ ч.ч.;
- сол – 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Капията се пече, бели и след това се реже на парчета. В тенджера се варят доматите, докато сокът не започне да се изпарява и не се сгъстят. Чесънът се бели и реже на малки парченца.
Чорбаджийските чушки се почистват от дръжките и след това се режат на парчета. Желателно е да се попарят във вряла вода, за да могат да омекнат. Когато омекнат, се прибавят към доматеното пюре, чесъна, капията и магданоза. Салатата продължава да се готви още половин час на бавен огън. След това се разпределя в буркани, затварят се с капачки и се стерилизира за 5 минути, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бърза лютеница
11:22 17.09.2022
2 Павел пенев
11:42 17.09.2022
3 Как
12:02 17.09.2022
4 да не е
14:33 17.09.2022