Необходими продукти:
патладжани - 1 бр. (голям, около 450 г)
чесън - 3 скилидки намачкан
лимонов сок - 1 ч.л.
тахан - ¼ ч.ч.
кисело мляко - ¾ ч.ч.
зехтин - 2 с.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете патладжана на грил без да го белите, като от време на време го обръщате.
Охладете го и издълбайте вътрешността му, отцедете я от течността.
В купа смесете вътрешността на патладжана заедно с останалите съставки, разбъркайте добре и сипете в чиния за сервиране.
Поръсете с още малко зехтин, охладете и сервирайте.
Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:08 18.09.2022
2 Тахумба
Разядка са кирката и лопатата, мотиката и лизгарът.
Като тропаш цял ден по клавишите или търкаш "кирпича", ще търсиш разядка.
11:34 18.09.2022
3 препис
13:41 18.09.2022