21 Септември, 2022 10:32 2 389 4

Анджелина Джоли видя отблизо разрушенията в Пакистан (ВИДЕО)

  • анджелина джоли-
  • актриса-
  • пакистан-
  • наводнение

Повече от 33 млн. души са засегнати от разрушителните наводнения в страната

Анджелина Джоли видя отблизо разрушенията в Пакистан (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската актриса Анджелина Джоли посети Пакистан във връзка с катастрофалните наводнения и последствията от тях, предаде БТА.

Холивудската звезда е известна с хуманитарната си дейност по цял свят. Във вторник тя пристигна в Пакистан, за да покаже подкрепата си. Повече от 33 млн. души са засегнати от наводненията.

Джоли ще посети районите, които са унищожени от наводненията и се нуждаят от най-много подкрепа. Необходими са и дългосрочно решения за все по-честите кризи, предизвикани от промените в климата, обяви Международният комитет за спасение в свое изявление.

Видеозапис показва Джоли на летището в Пакистан. Видеото предизвика голям интерес в социалните мрежи и стана новина в местните медии.

Анджелина Джоли ще посети и пострадалите от наводненията през 2010 г., както и пострадалите от земетресението през 2005 г.

По-рано правителството на Пакистан се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. ООН обяви, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца. По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи. Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.

Най-малко 318 души са починали вследствие на денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Венета Новакова

    5 1 Отговор
    Вече прилича на Нанси......
  • 3 Летописец

    6 0 Отговор
    Проблемите са наистина сериозни , но си знаем : Джоли не за първи път се занимава с поръчково лицемерие ! По-добре да си гледа актьорството .
  • 4 12345

    5 0 Отговор
    Моля ,не пускайте повече тази психясала другарка!Не само ,че не може да играе, а ни я натрапвате защото видите ли била някаква поддръжница на Пакистан?Някой да мисли за България-тази оперетна другарка не знае ,че България има 2000 История, че има актриса като НЕВЕНА КОКАНОВА на която на върха на нокътя на може да стъпи.Не показвайте повече това плашило?Прав беше Брат Пит,че най-после вдяна и се разведе,иначе рискуваше да полудее и той.Че Анжелина Джоли не е вред с ума и има психични проблеми,го виждаме ясно/прочетете какво казва за нея баща й Джон Войт-един истински артист/.НО, ние българите Слава Богу сме с ума си.Не не карайте и от компютрите да се откажем ако факти публикуват подобни психоиндивиди.