Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 11:28 1 156 1

Брус Уилис отрича да е продал правата върху лицето си (ВИДЕО)

  • брус уилис-
  • актьор-
  • екшън-
  • звезда-
  • дийпфейк-
  • изкуствен интелект

Компания, боравеща с изкуствен интелект, твърди, че може да използва лицето на екшън звездата с комерсиални цели

Брус Уилис отрича да е продал правата върху лицето си (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Агентът на Брус Уилис отрече информации, че актьорът е продал правата върху лицето си и то може да бъде използвано за комерсиални цели, предаде Би Би Си.

Преди дни бе съобщено, че в първата сделка от този вид звездата от "Умирай трудно" е сключил сделка с компанията "Дийпкейк" (игра с думата deepfake) и тя може да използва лицето на Уилис в комерсиални видео продукции, пише БТА.

Негов говорител заяви пред Би Би Си, че актьорът не е сключвал "никакво партньорство или споразумение" с фирмата. Представител на "Дийпкейк" пък каза, че само Брус Уилис има права върху лицето си.

През месец март т.г. той обяви края на актьорската си кариера, след като бе диагностициран с афазия - заболяване, което засяга когнитивните способности.

Дигитален двойник на американския актьор обаче беше използван в реклама на руската телекомуникационна компания "Мегафон" миналата година, припомня Би Би Си. Тя е дело на "Дийпкейк", която се представя за фирма, работеща с изкуствен интелект за създаване на дигитални двойници на известни личности. От компанията твърдят, че за рекламата са работили в тясно сътрудничество с представители на Уилис.

"Това, което той определено направи, е, че ни даде съгласието си (и много материали) да направим негов дигитален близнак", уточняват пред Би Би Си от “Дийпкейк”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идън

    4 0 Отговор
    Някои заболявания не позволяват на човек да упражни своя подпис-той просто не е в състояние да го направи. Дори и да го направи някак- подписът е невалиден.Нямам представа по какъв начин друг може да се вземе съгласие.Защо не оставят Брус на спокойствие...