Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 11:58 2 953 2

На 22 г. почина най-старото куче на света (СНИМКИ)

  • куче-
  • рекорд-
  • гинес-
  • най-възрастното куче-
  • най-старото куче

Рекордьорката на Гинес - Пебълс, издъхнала от старата си възраст

На 22 г. почина най-старото куче на света (СНИМКИ) - 1
Снимки: Instagram

Най-възрастното куче в света, Пебълс, почина само пет месеца преди 23-ия си рожден ден.

Световните рекорди на Гинес съобщават, че очарователният той фокс териер е починал от естествена смърт в дома си в Южна Каролина, а собствениците ѝ Боби и Джули Грегъри са били до нея.

Пебълс, която е родена на 28 март 2000 г. в Лонг Айлънд, Ню Йорк, беше коронясана за най-възрастното куче в света малко след като организацията присъди титлата на ТобиКейт. Въпреки това, когато ТобиКейт излезе на първите страници на вестниците, собствениците на Пебълс разбраха, че тяхното кученце всъщност е по-възрастно от чихуахуато.

"Боби седеше на дивана, а приятелите и семейството започнаха да пишат и да се обаждат за историята, която видяха, че 21-годишно куче е получило рекорд", разказва Джули пред "Рекордите на Гинес". "Когато видях историята на ТобиКейт по всички новини, подадох заявление за участие.", допълва тя.

Собствениците разказаха също така на организацията, че когато за първи път са търсили кученце, първоначално са се ориентирали към по-голяма порода. Но щом зърнали Пебълс, забравили всичките си критерии, тъй като сладкият той фокс териер бързо спечелил сърцата им.

Скоро Пебълс се превръща в матриархат на къщата, тъй като ражда 32 кученца в три различни кучила заедно с приятеля си Роки (също той фокс териер), който умира през 2017 г. на 16-годишна възраст.

В съобщение за пресата, в което се съобщава за кончината на кучето, Джули и Боби разкриват, че тя е прекарала по-голямата част от живота си в Тейлърс, Южна Каролина, и е била изключително активна.

"Тя прекарваше дните си, наслаждавайки се на кънтри музиката и на това да бъде обичана. Обичаше да опитва нови храни, беше разглезена и най-вече беше обичана", заявиха съпрузите.

Те добавиха: "Пебълс не беше просто поредното куче, тя имаше свой собствен начин на живот и своя собствена индивидуалност. Тя беше спътник, който се среща веднъж в живота, и за мен беше чест, че имах тази благословия да я имам за домашен любимец и член на семейството.

"Нямаше човек, който да е срещнал Пебълс и да не я е обикнал."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Х

    2 2 Отговор
    Пишете и за най-старата муха в света.
  • 2 Мамул

    1 0 Отговор
    От мъка по кралицата е умрял Пебълс! Може да го разкарвате сега една седмица по цяла Англия, да се сбогуват поданиците с това чудно английско куче.