Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 14:59 3 310 3

8 удивителни приложения на содата за хляб

  • сода-
  • сода за хляб-
  • почистване-
  • козметика-
  • приложение

Содата е отлично средство за избелване на зъбите и изчистване на кожата

8 удивителни приложения на содата за хляб - 1
Снимка: Shutterstock

Содата за хляб е универсална съставка, която хората използват за всичко, като се започне от почистване на дома, козметични процедури, до подобряване на цялостното здраве. Освен това, содата за хляб може да избелва дрехите ви, да чисти миризми, да освежава килимите и да почиства различни видове повърхности. Въпреки това, много малко хора знаят, че содата може да направи чудеса за вашата кожа и коса, пише zdrave.to.

Ето основните предимства:

1. Бели зъби

Проверете етикета на избелващата паста за зъби във вашия дом - тя трябва да съдържа сода. Когато се смесва с водороден прекис, содата може ефективно да избелва зъбите ви, но не я използвайте често, тъй като може да повреди емайла на зъбите ви. Достатъчно е веднъж седмично.

2. Елиминира акнето

Содата за хляб е чудесно естествено средство за лечение на пъпки и акне - просто го смесете с вода, за да приготвите пастата, след това я нанесете върху засегнатите области и оставете да изсъхне, преди да я измиете с топла вода.

3. Омекотява кожата

Содата за хляб може да направи кожата ви супер мека. Просто я смесете със сапун и вода и поставете сместа върху ръцете си, след което оставете да изсъхне и изплакнете с топла вода.

4. Елиминира неприятния мирис на тялото

Напълнете ваната с вода и добавете чаша сода за хляб. Правете тази баня два пъти седмично, за да премахнете всички бактерии по кожата и да премахнете неприятната миризма на тялото си.

5. Освежава дъха

Ментата не може да ви помогне в случай на лош дъх, но содата може. Добавете чаена лъжичка в чаша вода и разбъркайте добре, след това изплакнете с разтвора устата, за да изчистите всички бактерии, причиняващи лош дъх.

6. Почиства ноктите

Смесете содата и водата в съотношение 3: 1, след това поставете пастата върху ноктите и изплакнете добре. Това перфектно ще почисти ноктите ви и ще омекоти кожичките.

7. Почиства косата

Шампоаните и балсамите никога не работят както са рекламирани и могат сериозно да повредят косата и скалпа. За щастие, содата за хляб може да очисти скалпа - използвайте я веднъж месечно, за да нагласите нивата на pH на скалпа и да подобрите качеството на косата си.

8. Елиминира прекомерното потене

Содата за хляб е отличен естествен дезодорант. Смесете го с няколко капки от любимото си етерично масло и нанесете малко в областта на подмишниците, за да елиминирате бактериите и да премахнете миризмата. Тази смес работи чудесно и ще ви поддържа свежи за часове.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 химик

    5 0 Отговор
    Може и кислородна вода да е , а не водороден прекис.Още е перхидрол.
  • 2 МАЛКА пенсИЯ

    4 1 Отговор
    При тия цени на водата,ПО-УБАВО,ДА СИ МИРИШЕМ.КАК ТЪЙ,ЩЕ ПЪЛНИШ,ЦЯЛА ВАНА,С ВОДА?
  • 3 Иван

    4 0 Отговор
    Пробвай да сложиш в обувките, може да умрат гъбичките.