Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:45 958 0

Рапърът Кендрик Ламар е победителят на наградите БЕТ за хип-хоп

  • кендрик ламар-
  • рапър-
  • победител-
  • наградите бет-
  • хип хоп

Сред останалите отличия на Ламар са за албум на годината, за текстописец на годината, най-добър изпълнител на живо и най-добро хип-хоп видео 

Рапърът Кендрик Ламар е победителят на наградите БЕТ за хип-хоп - 1
Снимка: БГНЕС

Рапърът Кендрик Ламар доминира на наградите БЕТ (Блек Ентъртейнмънт Телевижън) за хип-хоп, спечелвайки шест отличия, съобщи Би Би Си.

Тридесет и пет годишният Ламар надделя за приза за изпълнител на годината срещу конкуренти като Доджа Кет и Меган дъ Стелиън на церемонията, състояла се в Атланта, Джорджия. Водещ на шоуто беше рапърът Фат Джо.

Сред останалите отличия на Кендрик Ламар са за албум на годината за "Mr. Morale and The Big Steppers", за текстописец на годината, най-добър изпълнител на живо и най-добро хип-хоп видео за клипа към парчето "Family Ties", записано в сътрудничество с Бейби Кийм.



Дрейк, който водеше по номинации за наградите с 14 на брой, също имаше успешна вечер. Канадският рапър спечели три отличия, сред които за най-добро сътрудничество за парчето "Wait for You" с Фючър и Темс.

Наградите БЕТ за хип-хоп са спин-оф на основните отличия БЕТ, които са признание за постиженията на актьори, изпълнителни и спортисти от афроамерикански произход.

Кание Уест, който промени името си на Йе, беше с 10 номинации за отличията, включително за албум на годината и най-добро видео, но не получи нито една награда.

Сред останалите призьори се наредиха рапърката Лизо, чийто мегахит "About Damn Times" спечели награда за въздействие, рапърката Лато (песен на годината "Big Energy"), "Ъртгенг" (най-добър дует или група), Хитмака (продуцент на годината), Глория (пробив), диджей Драма (диджей на годината)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА