Необходими продукти:
- пълнозърнесто брашно - 500 г от лимец
- мая - 1 пакетче 7 г суха
- сол - 1 ч.л.
- захар - 1/2 ч.л.
- тиквени семки - 1 с.л. смлени или овесени ядки
- слънчогледови семки - 1 с.л. смлени
- кисело мляко - 3 с.л. или заквасена сметана
- топла вода - 375 мл
Начин на приготвяне:
Смесете брашното /*или комбинация от бяло фино брашно от лимец (тип 500) и пълнозърнесто по избор/ със сухата мая. След това добавете солта, захарта, смлените тиквени и слънчогледови семки и овесени ядки, водата и киселото мляко и омесете всичко в гладко тесто за хляб.
Оставете тестото да втаса за пет минути. След това прехвърлете тестото в студена фурна в застлана с хартия за печене тава и печете 50 минути на 200 градуса без вентилатор, пише actualno.com.
Поднесете 5-минутен хляб с домашно билково масло и се насладете.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/recipes/vsichki-pravjat-tozi-5-minuten-hljab-probvajte-go-news_1826637.html © Actualno.com
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мая, суха
Коментиран от #2
10:17 16.10.2022
2 Шано
До коментар #1 от "Мая, суха":
Има прясна на кубчета бе пейзанКоментиран от #4
10:45 16.10.2022
3 я па тая
19:19 16.10.2022
4 баахмааму
До коментар #2 от "Шано":
И умника, къде е фабриката за мая в БГ, ТА ДА СИ КУПИМ ОТ ТАМВсичката мая суха, на кубчета , в пакетчета, знаеш ли от къде идва, та ръсиш глупости
Коментиран от #5
19:21 16.10.2022
5 Мноо работи няма в България
До коментар #4 от "баахмааму":
Ама и колко са дет си готват в къщи?09:14 17.10.2022