Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 11:29 1 010 4

Организират благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията в карловските села

  • благотворителен концерт-
  • наводнения-
  • пострадали-
  • приятели помагайте

Събитието е организирано от платформата "Приятели, помагайте"

Организират благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията в карловските села - 1

Платформата "Приятели, помагайте" организира благотворителен концерт на 31 октомври 2022 г. (понеделник) от 19,00 часа в зала 1 на НДК.

"Чрез благотворителното събитие ще съберем средства за основен ремонт на няколко къщи от пострадалите от наводненията в карловските села - Слатина, Богдан и Каравелово, както и цялостното обзавеждане на по-малко пострадали къщи с мебели, бяла техника и различни консумативи. Част от събраните средства ще бъдат и за изгражданата от нас "Къща на щастието". Преди една година се събрахме с няколко приятели и купихме къща, в която да настаним безвъзмездно две деца, останали без родители. Къщата беше в лошо състояние. Започнахме ремонт, но, за жалост, не ни достигат финансови сили, за да я довършим, защото в момента насочваме всички си възможности към други непредвидени спешни каузи.", разказват организаторите.

Благотворителният концерт има за цел да спаси няколко семейства и деца от бедата, в която се намират. Абсолютно всички средства от събитието ще се използват по предназначение - да бъде довършена "Къщата на щастието" и да бъдат подпомогнат хората от тежко пострадалите села да продължат нормалния си начин на живот.

В концерта ще вземат участие редица имена от българската естрадна и рок музика, както и едни от най-популярните фолклорни изпълнители, оркестри и танцови ансамбли на България. Всички изпълнители, потвърдили участието си в благотворителния концерт, ще пеят напълно безвъзмездно. Зрителите ще чуят и видят изпълнения на най-известните и обичани български песни. В залата ще присъстват и множество „последователи на доброто“, доброволци и приятели на платформата

Както вече споменахме, благотворителният концерт е организиран от платформата "Приятели, помагайте". Тя е създадена на 24 април 2016 г. В момента обединява над 100 000 последователи.

"До днес сме успели да помогнем на над 10 000 семейства в неравностойно положение. Помощта се изразява в основен ремонт на жилища, обзавеждане, помощни средства за трудноподвижни хора и редица различни благотворителни акции - помощ при извънредни положения като наводнения, пожари и други. Платформата е получила различни признания и награди, сред които „Будител на Годината‘‘, награда от Столична Община, както и от редица други общини. Финансирането на платформата е изцяло и единствено от средства на приятели - без спонсори, субсидии, проекти от държавата или от Европа.", обясняват за дейността си създателите на платформата.

Всеки, който се чувства съпричастен и има желание да подкрепи пострадалите, е добре дошъл на благотворителното събитие.

Организират благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията в карловските села


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    4 0 Отговор
    По време на американското робство, голяма мизерия беше по земите български! Държава нямаше!
  • 2 Сталин

    7 0 Отговор
    За 30 години западна демокрация България се превърна в най смешната бананова република,какватото няма дори и в Африка,с чалга концерти ще събират пари да възстановят инфраструктурата на тези бедстващи хора,което е задължение на държавата да финансира ,ако е така тогава да набираме пари и за депутатски заплати чрез чалга концерти
  • 3 Започва се

    5 0 Отговор
    Ох,докъде я докарахме с тия"политици",които имаме!Тежко и горко на хорицата,пострадали от природни бедствия!Не са украинци и няма кой да им помогне!
  • 4 Але,Але,АЛее

    2 0 Отговор
    Само Дичо е пич!