1 Август, 2013 17:08 3 608 0

Как името на човек предопределя съдбата му

  • имена-
  • хора-
  • възраст

Какво представлява името на човек? Може ли то да влияе върху живота ни или да ни води по предварително начертан път, който то ни е определило?

Ново проучване разкрива интересни данни, за това как нашето име може да повлияе на живота ни, пише британският Индипендънт.

В британската застрахователна компания  Авива прегледали досиетата на над 1 милион свои клиенти и открили интересни съвпадения, свързани с имената на хората и това как техният живот тече, „напътстван“ от името им.

Според проучването Ема, Даниел, Матей и Рейчъл са най-популярните имена сред възрастовата група 18 - 25 години, докато при поколението на родителите им, на възраст между 45 и 54 години, най-често срещаните имена са Гари, Дебора, Найджъл и Алисън. Три четвърти от хората наречени Роналд, Джоан, Джойс и Джейн попадат в групата на хора над 65 години.

Ако вашето име е Гари или Дебора, шансовете да живеете в къща, да карате Citroen Picasso и да сте на възраст между 45- и 54, а ваканциите си да прекарвате на места като Ямайка са невероятно големи.

Ако се казвате Джоан или Роналд, по-вероятно е да сте пенсионер, който живее в бунгало, кара Honda Jazz и се радва на круизи в Норвегия. Внуците на Джоан и Роналд има вероятност да се нарекат Даниел и Ема - които ще живеят в апартамент и ще карат Peugeot 106.

Застрахователите стигнали до извода, че младежите между 18 и 25-годишна възраст основно живеят в апартаменти и да ходят по забавни парти дестинации като Амстердам и Ибиса.

Оказва се, че хората на възраст между 35 и 44 години, най-често се казват Дарън и Джоан. За тях е по-вероятно да живеят в къща с тераса и си правят екскурзии до някоя по-семейна, приятелска дестинация като испанския курорт Менорка.

Маркетинговият директор на Авива Хедър Смит заяви: "Последните десетилетия бяха време на много промени, много динамика и концентрация на събития. Точно тук е интересното – да се видят различията между поколенията, тенденциите, които идват и си отиват, ние имаме цели възрастови групи, които се различават освен с името си и с това къде живеят, каква кола карат и къде ходят на почивка.

"Тези данни показват забележителна прогресия по време на човешкия живот. През годините желанието за празненства и забавления, пъргави градски автомобили и малки апартаментчета биват изместени от практични, стабилни автомобили като миниван за децата, спокойни семейни почивки и къща с двор или поне тераса. Семейната почивка с годините се превръща в търсене на спокойствие и малка къщичка в покрайнините.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА