Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 09:49 1 628 8

Руски свещеник предупреди за опасностите от секса преди брака

  • свещеник-
  • николай бабкин-
  • секс преди брака-
  • целомъдрие

Целомъдрието отдавна не е това, което беше

Руски свещеник предупреди за опасностите от секса преди брака - 1
Снимкa: Shutterstock

В днешни дни много рядко представителите на дадена двойка ще са се „опазили“ за първата брачна нощ.

И все пак често пъти се повдига темата за това колко е важно да не правим секс преди брака. Именно за това говори и свещеникът Николай Бабкин. Използвайки социалните мрежи той реши да припомни на младите влюбени защо е важно да се откажат от интимност преди брака.

Той отбеляза, че проблемът дори не е в половия акт като такъв, а в неговите последствия.

„Страстта завладява, защото човек е повреден от греха и е способен да оскверни и най-светлите чувства. Преди брака трябва да сте приятели с любимия човек, а не да спите заедно.

Семейството живее заедно цял живот не заради чувства и сексуално желание. Тази магия престава да действа след година и половина, така че днес половината от двойките се развеждат под претекст „чувствата изчезнаха“, категоричен е Бабкин.

В случай на интимност преди брака, според свещеника, целостта на личността, целомъдрието се разрушава при съединяване с друг човек. От страстни чувства човек просто губи обективната си оценка и може да не вижда проблемите в отношенията, които обикновено се изравняват с помощта на секс.

„Освен това „магията не е вечна и тогава човек се среща с реалността“, когато партньорът се окаже, че не е толкова идеален, колкото изглеждаше преди“, допълва свещеника.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    5 4 Отговор
    Айде сега, руски свещеник ще предупреждава за такива неща,не е политически коректно,за тези неща тряба да предупреждава някой украйнски свещеник.
  • 2 хаберих

    1 3 Отговор
    И ние си имаме Бабкин-Дядкин,ама е малко на арменски казано Бабикян.
  • 3 Гошо

    7 3 Отговор
    Да откажеш рускиня от секс, е все едно да откажеш руснак от водка! Невъзможно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 емм

    1 3 Отговор
    Руски свещеник предупреди за опасностите от секса преди брака

    Аз точно това правих преди брака догодина с мойта 😁
  • 7 Пич

    6 6 Отговор
    Никой нормален човек , не е сексуален маниак , с безразборни връзки ! Особено когато е млад , винаги е влюбен . Другото е психопатия , ниска личностна оценка , и др . Казвам го набързо , защото ще прескоча на религиите ! Дълго се рових и в теологията , и в историята на различните религии , и достигнах до странни изводи ! Първо , християнството , мюсюлманството , равинизма , и т.н. , се отдалечават от първоизточника , както им е угодно ! Не е толкова важно , какво е казал сам Христос , а как го тълкуват в писанията , светите отци ! Мохамед също така не е удобен , и Корана минава през Омаровата , и други редакции ! Равинизма вади от 10 кладенци вода , защото не му изнася , че Иисус е Месията , и така нататък..... Защото , не ги интересува истинността на посланията , а тоталният контрол върху човеците ! До най малките неща , които дават радост ! Кога да ядеш , какво да ядеш , кога да правиш секс , и с кой.....

    Коментиран от #8

  • 8 Пич

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    Сега конкретно за секса ! Ще дам примери само Библията , за да са ви понятни ! Сам Бог казва - Плодете се , множете се , и населявайте земята ! При много от героите от Стария завет , след молбите им да ги благослови с деца , съвета е - като жена ти не може , вземи робинята , вземи наложница , и пр. Това е известно , и на християни , и мюсюлмани , защото мюсюлманите произхождат от Агар ( оттам агаряни ) ! Но цялата армия съвети отци , натъманяват нещата , не според това , което е казал Бог , а според това , което е угодно , за да ви управляват ! Искате пример за страх , чрез който ви контролират !!! Готово - как ще врите в казана , като казват , че нямате тяло .....???!!! Но плашеща иконография , как врите - навсякъде !!? И като подарък , ще ви разгадая загадката на тъмните векове ! Никой не знае , защото настъпват ! Аз знам - защото настъпва църквата ! И всяко знание и прогрес , както и учени и просветени хора - унищожени !!! И никакъв контакт с Бог , без посредници от самата църква !!!