Last news in Fakti

11 Декември, 2022 10:05 4 332 15

Рецепта на деня: Традиционна корейска туршия "Кимчи"

  • кимчи-
  • туршия-
  • зеле-
  • корейска кухня-
  • какво да сготвя

Наситена миризма на чесън и червени чушки

Рецепта на деня: Традиционна корейска туршия "Кимчи" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г китайско зеле
  • 2 с.л. сол
  • 4 ч.ч. студена вода
  • 2 ч.ч. гореща вода
  • 1 с.л. ситно нарязан чесън
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
  • 1 с.л. ситно нарязан пресен лук
  • 2 ч.ч. ситно стрити сушени червени люти чушки
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Разделете зелевите листа и ги поръсете със сол. Залейте ги с вода и ги оставете да престоят на хладно поне 8 часа. След това ги изплакнете и изстискайте добре.
2. Поставете в купичка нарязаните пресен лук, чесън, джинджифил и стритите люти чушки и ги залейте с гореща вода. Разбъркайте добре и добавете сместа към зелевите листа в голяма купа. Ако се налага срежете листата на половина.
3. Покрийте купата с фолио и я оставете да престои на хладно два дни.
4. Отцедете листата, нарежете ги на малки парчета и ги затворете в буркани, пише 24kitchen.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Далече сте

    15 4 Отговор
    От истинско КимЧи
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 9 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА
  • 3 Да да

    16 2 Отговор
    Баба ти едно време само китайско зеле е яла
  • 4 Е, ква е тая корейска туршия

    10 1 Отговор
    С китайско зеле?

    Коментиран от #7

  • 5 хаха

    11 2 Отговор
    Свършиха се нашите традиционни туршии,
    че китайски ще правим, с китайски чесън и китайски химикали…
    Да ва …
  • 6 Иванчо

    14 0 Отговор
    Пълни глупости! Почти нищо общо с традиционното корейксо "кимчи"!
  • 7 Хохо Бохо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Е, ква е тая корейска туршия":

    Ние наричаме това зеле китайско, а китайците го наричат корейско..
  • 8 Дедо ви

    4 3 Отговор
    Не благодаря! Кисело зеле с люти чушки??? Е и аз ям люто–нормално, не отровно, но предпочитам зелето, камбите, кис. краставички, и лютите чушлета поотделно! А нещо рецепта за кутрета???

    Коментиран от #12

  • 9 яйла

    0 1 Отговор
    В Северна корея при Ким-Чи(Чен-Ун) ядат само китайско зеле и китайски чесън. Китайският лук е нарязан на едро.Затова нямат проблем с газа за промишлени нужди. Обадиха се от провинция Газа.
  • 10 ТИРбушон

    1 0 Отговор
    Ядох кимчи в Хонг Конг. Не е просто люто, а отровно люто. Съветвам ви да не опитвате ако не сте добре подготвени. Така и не разбрах какво беше другото....

    Коментиран от #13

  • 11 Иво

    0 0 Отговор
    Нищо подобно!
  • 12 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо ви":

    Какво разбираш под нормално люто? А да в България също правим лютива трушия аз я наричам леко пикантна но за някой е отровно люта.

    Коментиран от #15

  • 13 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ТИРбушон":

    Приятелю има над 5000 вида кимчи и далеч не всички са люти (наистина повечето са люти но това е корейска черта хората обичат люто)
  • 14 Роко

    1 0 Отговор
    Венелина това че в туршията има китайско зеле не я прави кимчи
  • 15 Дедо ви

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Роко":

    Това, за което ми говориш е приятно НО зависи кой колко люто слага! Та за един отровно е една сериозна чушка, на друг едно бурканче, не му стига.