Необходими продукти:
- 500 г китайско зеле
- 2 с.л. сол
- 4 ч.ч. студена вода
- 2 ч.ч. гореща вода
- 1 с.л. ситно нарязан чесън
- 1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
- 1 с.л. ситно нарязан пресен лук
- 2 ч.ч. ситно стрити сушени червени люти чушки
- 2 ч.ч. захар
- 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Разделете зелевите листа и ги поръсете със сол. Залейте ги с вода и ги оставете да престоят на хладно поне 8 часа. След това ги изплакнете и изстискайте добре.
2. Поставете в купичка нарязаните пресен лук, чесън, джинджифил и стритите люти чушки и ги залейте с гореща вода. Разбъркайте добре и добавете сместа към зелевите листа в голяма купа. Ако се налага срежете листата на половина.
3. Покрийте купата с фолио и я оставете да престои на хладно два дни.
4. Отцедете листата, нарежете ги на малки парчета и ги затворете в буркани, пише 24kitchen.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Далече сте
10:28 11.12.2022
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:31 11.12.2022
3 Да да
10:58 11.12.2022
4 Е, ква е тая корейска туршия
Коментиран от #7
11:03 11.12.2022
5 хаха
че китайски ще правим, с китайски чесън и китайски химикали…
Да ва …
11:32 11.12.2022
6 Иванчо
11:35 11.12.2022
7 Хохо Бохо
До коментар #4 от "Е, ква е тая корейска туршия":
Ние наричаме това зеле китайско, а китайците го наричат корейско..11:39 11.12.2022
8 Дедо ви
Коментиран от #12
11:53 11.12.2022
9 яйла
12:56 11.12.2022
10 ТИРбушон
Коментиран от #13
16:02 11.12.2022
11 Иво
12:43 12.12.2022
12 Роко
До коментар #8 от "Дедо ви":
Какво разбираш под нормално люто? А да в България също правим лютива трушия аз я наричам леко пикантна но за някой е отровно люта.Коментиран от #15
08:27 13.12.2022
13 Роко
До коментар #10 от "ТИРбушон":
Приятелю има над 5000 вида кимчи и далеч не всички са люти (наистина повечето са люти но това е корейска черта хората обичат люто)08:30 13.12.2022
14 Роко
08:33 13.12.2022
15 Дедо ви
До коментар #12 от "Роко":
Това, за което ми говориш е приятно НО зависи кой колко люто слага! Та за един отровно е една сериозна чушка, на друг едно бурканче, не му стига.10:38 14.12.2022